Suçlu, ayağa kalk!

Görünüşte terörle mücadele ediyoruz, ama esasta ve temelde cehaletle, fakirlikle ve ihtilâfla kavga ettiğimizi görmek durumundayız.Daha doğrusu, terörü besleyen bataklığın; cehalet, fakirlik ve ihtilâftan...

Görünüşte terörle mücadele ediyoruz, ama esasta ve temelde cehaletle, fakirlikle ve ihtilâfla kavga ettiğimizi görmek durumundayız.
Daha doğrusu, terörü besleyen bataklığın; cehalet, fakirlik ve ihtilâftan kaynaklandığını görmek icap ediyor. Terörü besleyen sebepleri ortadan kaldırmadan terör ortadan kalkar mı?

Anadolu Ajansı’nın “AA Editör Masası”nda (programına katılan) gündemle ilgili konulara dair açıklamalar yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, çok çok önemli bir konuya dikkat çekmiş. Görmez “Güneydoğu vilayetlerinde gerçekleştirilen bir toplantıda ele alınan konular ve bölgeye yönelik çalışmalar” ile ilgili soru üzerine şöyle demiş: “Bölgedeki dini dokuya zararı sadece PKK terör örgütü vermedi. Bizim devlet olarak da bazı uygulamalarımız, oradaki dini dokuya, bizi asıl bir arada tutan dini dokuya, tarih içinde hep zarar verdi. Önce yapılan yanlışlar, sonra yapılan yanlışlara zemin hazırladı.” (AA, 6 Ekim 2015)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar