Bindiği dalı kesen siyaset

Siyasette ‘uzun gün’ler görüyoruz ve anlaşılan görmeye de devam edeceğiz.Siyasetin geleceğine dair tahminlerde bulunan herkes, mecburen ‘kısa dönem’li ve hesaplı konuşmayı tercih ediyor. Çünkü...

Siyasette ‘uzun gün’ler görüyoruz ve anlaşılan görmeye de devam edeceğiz.
Siyasetin geleceğine dair tahminlerde bulunan herkes, mecburen ‘kısa dönem’li ve hesaplı konuşmayı tercih ediyor. Çünkü siyasî şartlar çok hızlı değişiyor.

“Menfaat üzerine dönen siyaset”in çirkinliğini görmeyen yok. Buna rağmen prensip olarak siyasetin ve siyasetçilerin, hırpalanmasına itiraz edilmeli. Birilerinin maksadı, siyaseti ve siyasetçileri karalayarak ‘darbeci anlayış’a hizmet etmek ise; hak, hukuk ve adalet adına bu yanlışa itiraz etmek icap eder.

Türkiye, 7 Haziran 2015 seçimlerinin tartışmasını tamamlamadan yeni bir ‘erken genel seçim’e doğru koşuyor. Yeni seçimin ne getirip ne götüreceğini bilmek mümkün değil. Temennimiz ve duâmız, hayırlı neticelere sebep olmasıdır.

Seçimler sandıkta kazanıldığı halde, öncesinde ve sonrasında çok kırıcı, çok yaralayıcı ve çok yıpratıcı bir ‘seçim süreci’ yaşanıyor. Kraldan fazla kralcılar, ‘kral’ların hatalarını görmesine de mani oluyor. İnternet dünyasını takip edenler orada yaşanan tartışmaları, ‘kavga’ları gördükçe siyasetin bindiği dalı kestiğine hükmedebilir. Dün ‘ak’ dediğine bugün ‘kara’ diyen belki de milyonlarca kişi var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar