Irak aynasında Suriye

Suriye’de yaşanan hadiselerin nasıl ve nerede durulacağını tahmit etmek bile zor. “Üç ay, beş ay sonra neticeye ulaşılır” diyenler varken seneler geride kaldı. En büyük temennimiz, Irak gibi...

Suriye’de yaşanan hadiselerin nasıl ve nerede durulacağını tahmit etmek bile zor. “Üç ay, beş ay sonra neticeye ulaşılır” diyenler varken seneler geride kaldı. En büyük temennimiz, Irak gibi olmaması.
İfsat şebekelerinin piyasaya sürdüğü ‘yeni model terör örgütü’nün zulmünden kaçarak kamplarda yaşamak durumunda kalan Irak Türkmenleri de sıkıntı çekenler arasında.

Sıkıntılarına çare arayan Türkmenler, Türkiye’nin Erbil Konsolosluğu ile irtibata geçerek Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kızılay’dan da destek alarak, 432 ailenin barındığı Yahyava Kampı’nı 10 dönümlük arazi üzerine kurmuşlar.

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, 100’den fazla zengin işadamı Türkmen’in ‘yeni model terör örgütü’nün tehditleri neticesinde bölgeden kaçırıldığını söyleyip, “Türkmenlerin bölgede can güvenliği yok. 10 yıldır berberimin dükkânına gidemiyorum o benim yanıma geliyor. Güvenliğimiz yok çünkü” diye de dert yanmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar