Lüks havuzundaki dünya

Lüks ve gösteriş peşinde koşan insanlar, ‘komşu’larının hangi şartlar altında yaşadığını görmüş ve anlamış olsaydı yine de aynı hayatı sürdürebilir...

Lüks ve gösteriş peşinde koşan insanlar, ‘komşu’larının hangi şartlar altında yaşadığını görmüş ve anlamış olsaydı yine de aynı hayatı sürdürebilir miydi?
Dünyadaki bazı ülkelerin, diğer bazı ülkelerden daha fakir olması sadece o ülkelerde yaşayanların ya da yöneticilerin kabahati değil. Daha geniş bir pencereden hadiseye bakılırsa, “Asya münafıkları ve Avrupa’nın dessas zalimleri”nin bu işlerdeki payı, hissesi görülebilir.

Küresel lüks mallar endüstrisi danışmanlık şirketlerinden Bain&Company’nin, İtalyan Lüks Mal Üreticileri Federasyonu Fondazione Altagamma işbirliği ile hazırladığı “Küresel Lüks Tüketim Malları İlkbahar Raporu”nun sonuçları her insanı uyandırmaya yetmeli. Açıklanan rapora göre geçen yıl dünya çapında lükse 224 milyar avro harcanmış. (AA, 27 Haziran 2015)

Nefes alıp bir daha tekrarlayalım: Dünya genelinde, bir yılda 224 milyar avro para, ‘lüks’ kabul edilen tüketim malları için harcanmış. Çok, çok, çok büyük bir rakam değil mi?

Elbette bu kadar büyük miktarda bir paranın lüks mallara harcanmış olmasını duyup itiraz etmemek mümkün olmaz. Ancak bu itiraz, dizimizi dövmek şeklinde olmamalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar