Darbeciler her yerde aynı

Mısır’dan gelen bir haber, darbecilerin isimleri ve resimleri değişse de yaptıklarının değişmeyeceğini bir defa daha gösterdi. Habere göre bazı bakanların aldığı aylık maaş, 400 bin dolara (Bir...

Mısır’dan gelen bir haber, darbecilerin isimleri ve resimleri değişse de yaptıklarının değişmeyeceğini bir defa daha gösterdi. Habere göre bazı bakanların aldığı aylık maaş, 400 bin dolara (Bir milyon TL’den fazla) ulaşıyormuş.
Darbe neticesi devrilen ve idam cezasına çarptırılan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi meselesi varken, Mısır’ın bu konu ile gündeme gelmesi belki itiraz görebilir. Ancak, Mursi hakkında verilen karara itiraz için, işleyen adil bir sistemin olması lâzım ve bu rakamlar Mısır’da böyle bir imkânın olmadığını akla getiriyor. Kişi başına milli gelirin 3 bin dolar civarında olduğu bir ülkede, bir bakan 400 bin dolar maaş alırsa, o ülkede hak, hukuk ve adaletten bahsedilebilir mi?

Üstelik bu açıklama muhalifler tarafından yapılmış bir açıklama değil. Mısır cumhurbaşkanlığına bağlı Mısır Bilim Adamları Kurulu Başkanı ve Stratejik Planlama Uzmanı Dr. İmad Muhenna açıklamanın sahibi. Dr. İmad Muhenna, devletin idari yapısındaki bozukluktan dolayı bazı bakanların aylık maaşlarının 400 bin dolara ulaştığını ileri sürmüş. (AA, 23 Mayıs 2015)

Mısır’daki gidişin iyi olmadığını gösteren başka bilgiler de var. Özel bir televizyon kanalına konuşan Dr. İmad Muhenna, devlet bütçesinin yüzde 26’sının memur maaşı ödemelerine tahsis edildiğini de ifade etmiş. Akla uzak görünse de, Mısır’da 6 milyon 500 bin memur olduğu ve bu rakamın Çin’de dahi olmadığı da hatırlatılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 104 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar