Birisinin hatasıyla başkası...

Yüz yıl önce yaşanan acılar, bir şekilde Türkiye’nin önünü tıkamaya devam ediyor. Adına ne denilirse denilsin, bir asır önce büyük acılar yaşanmıştır.Elbette tek acı, 100 yıl...

Yüz yıl önce yaşanan acılar, bir şekilde Türkiye’nin önünü tıkamaya devam ediyor. Adına ne denilirse denilsin, bir asır önce büyük acılar yaşanmıştır.
Elbette tek acı, 100 yıl önce gerçekleşen ‘tehcir’le sınırlı değildir. Dünyada ve ülkemizde pek çok zaman, pek çok acılar yaşanmıştır. Temennimiz, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir insanın mağdur olmaması, mağdur edilmemesidir. Dolayısı ile “Soykırım oldu, olmadı” tartışması; hem Türkiye’ye hem de Ermenistan’a çok şey kaybettiriyor.

Prensip olarak hiç bir ülkenin ve siyasetçinin, acılar üzerinden siyaset yapması tasvip edilemez. Ama maalesef bu prensibe uygun hareket edildiğini söylemek zor. Türkiye’yi idare edenler, Ermeni iddiaları konusunda dünyayı ikna etmek yerine, iç politikaya yarayacak şekilde politika geliştirmeyi tercih ediyorlar. Oysa meselenin özünde, belge ve bilgiye dayandırılan ‘ikna’ metodu olmalı. “Bütün dünya bize karşı, Ermenistan’dan yana” demekle bir yere varılabilir mi? Maddi ve manevi imkânları seferber edip, dünya ülkelerini ikna etmek gerekmez mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar