Hani hizmetkâr devlet olacaktı?

Kamuoyunda “İç Güvenlik Paketi” olarak bilinen kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 16,5 saatlik mesainin ardından kabul edilerek kanun haline geldi.TBMM’de kabul edilen kanun...

Kamuoyunda “İç Güvenlik Paketi” olarak bilinen kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 16,5 saatlik mesainin ardından kabul edilerek kanun haline geldi.
TBMM’de kabul edilen kanun, cumhurbaşkanının imzası ve Resmî Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girmiş olacak, ama aksi düşünülmediği için fiilen kanun haline gelmiş sayılır.

Kanun, tasarı halinde iken hem TBMM’de hem de kamuoyunda çok tartışıldı. Hatta, yürürlükte olan Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) mimarlarından biri olarak gösterilen Prof. Dr. Adem Sözüer bile, twitter hesabından iç güvenlik paketini değerlendirdi ve itiraz etti. Sözüer, “Güvenlik Paketi DGM’li döneme dönüştür ve bu hükümetin reformunun imhasıdır! Kolluk hep ‘yetkim az’ der ama olanları ‘sıkça’ kötüye kullanır. Güvenlik Paketi kolluğa aşırı yetki değil, yeni yapılanma ve iyi eğitim sağlamalı” demişti. (Zaman, 17 Şubat 2015)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar