Amaç Trump’ı yalnızlaştırmak mı?

Obama'nın kendi gitti ama gölgesi duruyor. Zihniyeti ve adamları Amerikan siyasetinde etkili olmaya devam ediyor.Barack Obama özellikle ikinci döneminden itibaren Türkiye'ye karşı kirli bir yıpratma savaşı uyguladı. Enerjisini...

Obama'nın kendi gitti ama gölgesi duruyor. Zihniyeti ve adamları Amerikan siyasetinde etkili olmaya devam ediyor.
Barack Obama özellikle ikinci döneminden itibaren Türkiye'ye karşı kirli bir yıpratma savaşı uyguladı. Enerjisini Türkiye'de bir yönetim değişikliği oluşturmaya hasretti. Bu uğurda terör örgütlerine alan açtı.
Sırf "Erdoğan'ın elini güçlendirmemek" adına Suriye politikasını değiştirdi, Esed rejimine dolaylı yollardan destek oldu. Türk-ABD ilişkileri Obama döneminde rayından çıktı.

***

Şimdilerde Türkiye ABD'deki yönetim değişikliğini fırsat bilerek bu ilişkileri onarmak istiyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyeti Washington'a gidiyor.
Bu seyahatte ben de sayın Cumhurbaşkanına eşlik eden heyette yer alıyorum. Heyet önce Çin'e, oradan da doğrudan Washington'a geçecek.

***
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar