Hem terörle hem de yalnızlaştırılma çabalarıyla mücadele edeceğiz

Türkiye, yıllardan beri terör örgütleriyle cebelleşen, mücadele eden ve ne yazık ki bu mücadelesinde yalnız bırakılan bir ülke. Uluslararası camia, özellikle de Batı dünyası Türkiye'nin karşı...

Türkiye, yıllardan beri terör örgütleriyle cebelleşen, mücadele eden ve ne yazık ki bu mücadelesinde yalnız bırakılan bir ülke. Uluslararası camia, özellikle de Batı dünyası Türkiye'nin karşı karşıya olduğu güvenlik tehditlerini görmezden geldi. Hatta ve hata terör örgütlerinin ürettiği yıkıcı kapasiteyi kendi çıkarları için kullandı.
Terör örgütlerine destek vermekten çekinmedi.
Maksat, Türkiye'yi tamamen çökertmek değilse de, elini zayıflatmak, müdahaleye, manipülasyona açık hale getirmekti.
Nitekim öyle oldu.
Türkiye, terör örgütleri üzerinden istikrarsızlaştırıldı, zayıf düşürüldü, Batı'nın desteğine muhtaç kaldı.

***

2000 sonrasında üç önemli gelişme yaşandı.
Biri ulusal, biri bölgesel ve biri küresel üç önemli gelişme... 2001'de 11 Eylül saldırılarıoldu. 11 Eylül saldırılarıyla birlikte terör Batı dünyası için yeni bir boyut kazandı.
Terörizm ve fanatizmin yeni bir formunun küreselleştiği ve hedefine Batı dünyasını koyduğu görülmüş oldu. Ne var ki sorunun kaynağı Batı sömürü düzeninin hatalı politikalarında değil, İslam dininde arandı. Müslüman dünya suçlandı.
İkinci önemli gelişme 2002'de AK Parti'nin iktidara gelmesi oldu. R. Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri Türkiye'nin çok ciddi bir kapasite artışı yaşamasına,ekonominin büyümesine, siyasetin istikrar kazanmasına ve demokratikleşmesine zemin hazırladı. Türkiye bu süreçte bir yandan küreselleşen fanatizmin yeni formu konumundakiel Kaide terörüne muhatap olurken, diğer yandan etnik temelli, ayrılıkçı ve pan-Kürdistbir terör örgütü olan PKK'nın saldırılarına maruz kaldı. Son 15 yılda büyük badireler atlatıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar