Bu millet bu ülkeyi size yedirmez

Türkiye'ye karşı verilen kirli savaşın tek bir boyutu yok. Farklı araçların aynı anda kullanıldığı, Türkiye'yi teslim almaya yönelik bir savaştan söz ediyoruz. Alman ekonomi bakanlığı Alman...

Türkiye'ye karşı verilen kirli savaşın tek bir boyutu yok. Farklı araçların aynı anda kullanıldığı, Türkiye'yi teslim almaya yönelik bir savaştan söz ediyoruz. Alman ekonomi bakanlığı Alman hükümetinin geçen yıldan bu yana 11 kez Türkiye'ye silah satışını reddettiğini açıkladı. Gerekçe "silahların halka karşı kullanılmasından endişe edilmesi" imiş. Kullanacak olan kim? Türkiye Cumhuriyeti devleti!
Bu açıklamanın nedeni Sol Parti milletvekili Jan van Aken'in verdiği soru önergesi. Söz konusu silahlar çoğunlukla hafif silahlar. Gerekçeye dikkatli bakıldığında Alman hükümetinin Türkiye'nin terörle mücadelesini akamete uğratmak istediği net biçimde görülüyor. Yani söz konusu olan sadece terör örgütlerine propaganda desteği değil. Almanya aynı zamanda Türkiye topraklarında terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi de engellemek istiyor.
Dikkat çekici bir başka detay da 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmış olmasından duyulan memnuniyetsizlik. Almanya "Türkiye'deki darbe girişiminden bu yana silahların özellikle Kürt sorunu ve diğer iç problemleri bastırmak için halka karşı kullanılmasından endişe ettiği"ni belirtiyor. Eğer 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi başarılı olmuş olsaydı Almanya bu noktada olur muydu? Yoksa her türlü imkânı seferber edip darbecilere destek mi verirdi? Elbette ikincisini yapar, Türkiye'yi bir kez daha yarı sömürge konumuna geri çevirmek için uğraşırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.771 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.906 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar