Cumhurbaşkanı ilk kez konuşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa değişikliği kanununu onayladı. Referandum süreci resmen başlamış oldu. Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği karara bağlı olarak referandumun 16 Nisan'da yapılması kuvvetle...

Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa değişikliği kanununu onayladı. Referandum süreci resmen başlamış oldu. Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği karara bağlı olarak referandumun 16 Nisan'da yapılması kuvvetle muhtemel.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği kanununu onaylamasının ardından bugün SETA'nın düzenlediği "Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumu"nda konuşacak, referandum sürecinin başında "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" hakkındaki görüşlerini açık ve net biçimde ortaya koyacak.
Üç oturumdan oluşan sempozyumun ilk oturumunda Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye siyasal kültürü içindeki yeri, sistem tasarımında etkili olan başlıca dinamiklerin neler olduğu tartışılacak. Oturum başkanlığını benim yapacağım bu oturumda Prof. Dr. Burhan Kuzu, Ahmet İyimaya, Prof. Dr. Haluk Alkan ve Dr. Nebi Miş tebliğ sunacak. İkinci oturumda Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş sürecinde dönüşüm alanlarının neler olacağı ve geçiş sürecinin nasıl yönetilmesi gerektiği ele alınacak. Doç. Dr. Serdar Gülener'in başkanlığında gerçekleştirilecek oturumda Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Abdülhamit Gül, Can Paker ve Dr. Ali Aslan konuşacak. Dr. İsmail Çağlar'ın oturum başkanlığını yapacağı üçüncü oturumda ise siyasal sistemlerin dönüşüm alanları ve anayasal uygulamalar masaya yatırılacak. Bu panelde Mehmet Uçum, Doç. Dr. Kılıç Buğra Kanat ve Doç. Dr. Zahit Sobacı tebliğ sunacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar