Darbecilik bulaşıcıymış meğer

Rosa Brooks. Georgetown Üniversitesi'nde hukuk profesörü. Obama döneminde dışişlerinde başdanışmanlık yapmış bir isim.Birkaç gün önce Foreign Policy'de bir yazı kaleme aldı Brooks. Dudak uçuklatan...

Rosa Brooks. Georgetown Üniversitesi'nde hukuk profesörü. Obama döneminde dışişlerinde başdanışmanlık yapmış bir isim.
Birkaç gün önce Foreign Policy'de bir yazı kaleme aldı Brooks. Dudak uçuklatan cinsten, fenalıklarla dolu bir yazı. Yazının sadece yazılması değil yayınlanması, yayınlandıktan sonra liberal mahfillerde hiçbir kamuflaja gerek duymaksızın büyük bir heyecanla tartışılması Amerikan demokrasisinin yaşadığı derin krizi gözler önüne serer nitelikte.
Makalenin başlığı Brooks'un derdini açıkça ele veriyor. "2020'den Önce Başkan Trump'tanKurtulmanın 3 Yolu." Çok net!
Brooks, "gerçekten bu adama mecbur muyuz" diye sorarak başlıyor yazısına. Ve bu sorunun dünyanın her yerinde sorulduğunu söylüyor. Ona göre Trump ilk hafta ortaya koyduğu performansla şu kanaati pekiştirdi: "Bu adam herkesin korkacağı kadar çatlak biri!"
Son günlerde ana akım Amerikan medyasında Trump'la ilgili bu tür ithamlarla sık sık karşılaşıyoruz. Hatta Trump'la ilgili söze başlayanların kahir ekseriyeti onunla arasındaki mesafeye işaret ederek söze başlıyor. Trump karşıtlığı şimdiden Amerikan elitleri arasında kendisine geniş bir yer bulmuş durumda.
Buraya kadar bizi şaşırtan bir durum yok. Gelin görün ki Brooks çok daha fazlasını söylüyor. Aslında Amerika'nın tasfiye halindeki elitlerinin sözcülüğünü yapıyor. Peki ne diyor?
1. "Taç giyen baş akıllanır sandık, ama öyle anlaşılıyor ki yanılmışız! Gelinen noktada Amerikan korumacılığına karşı Çin küreselleşmenin ve serbest ticaretin savunuculuğuna soyunuyor. Meksika başkanı Washington'a gerçekleştireceği resmi ziyareti iptal ediyor, önde gelen Meksikalı siyaset adamları Trump'ın duvar projesinin bir savaş başlatabileceğini söylüyor. ABD Dışişleri bakanlığından birçok kişi istifa ediyor..."
2. "Peki biz bu adamdan nasıl kurtuluruz? Birinci seçenek, 2020 Kasım'ını beklemek ve Amerikan halkının Trump'ı bir daha başkan seçmemesini ummak! İkinci seçenek, Kongre'nin 'vatan hainliği, rüşvet ve benzeri ağır suçlar'ı gerekçe göstererek Trump'ı 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar