CHP’nin yeni oyunları

Bakın CHP'li Ercan Karakaş ne demiş?"Hayır'dan sonra Kürt sorununu çözmemiz lazım." Nasıl hamle ama? CHP bu hamleyle sadece Kürtleri referandumda "hayır" demeye ikna etmeye çalışmıyor.HDP'den boşalan alanı...

Bakın CHP'li Ercan Karakaş ne demiş?
"Hayır'dan sonra Kürt sorununu çözmemiz lazım." Nasıl hamle ama? CHP bu hamleyle sadece Kürtleri referandumda "hayır" demeye ikna etmeye çalışmıyor.
HDP'den boşalan alanı doldurmak için bir süredir verdiği uğraşın devamı mahiyetinde bir adım da atmıyor.
CHP bu iki amacın dışında bir üçüncü amaç daha güdüyor.
Nedir o? Karakaş, "referandumdan hayır çıksın, sonra da Kürt sorununa eğilelim" derken CHP'nin geleneksel tabanını, Atatürkçü ve sosyal demokrat toplum kesimlerini de dönüştürme amacına da hizmet ediyor.
Bu çerçevede "iktidar muhalefet partilerini bölmeye çalışıyor, bu tuzağa düşülmemeli" de diyor Karakaş. CHP'de uzun süredir siyaset yapan, iki dönem bakanlık yapan, sosyal demokrat kimliğiyle bilinen bir isim Karakaş. Partisi AK Parti'nin demokratikleşme adımlarına canhıraş şekilde direndiğinde muhalefet etmiş, sesini kamuoyuna duyurmuş bir isim de değil Karakaş. Bugün itibariyle sahne alması dikkatle ele alınmalı.
Şimdi dönüp bakalım, birbirinden ayrıştırılmaya çalışılan muhalefet partileri kimler?
CHP ve HDP. CHP'nin HDP'lileşmesi projesi yukarıda tam gaz devam ediyor.
CHP'nin toplumsal tabanı da buna hazırlanmaya çalışılıyor.
Şunu açık yüreklilikle soralım.
Bugünkü CHP yönetimi, parti meclisi parti tabanını tam olarak temsil ediyor mu?
Emin olun etmiyor. CHP alternatifsizliğin keyfini sürüyor.
Ve tabanının önemli bir kesimini korku siyaseti ve yersiz, zeminsiz yaşam biçimi tartışmalarıyla elde tutmaya çalışıyor.
İktidarı düşmanlaştırarak ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan etrafında bir karşıtlık oluşturarak kendi konforunu koruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar