Sistem değişikliği terörün panzehiri olacak

Yeni dönemin en önemli meselesi terörle mücadele. Terör, bize has bir sorun olmasa da, bugün itibariyle terörden en fazla muzdarip olan ülkelerden biri Türkiye. Bunun başlıca nedeni Türkiye'nin teslim alınmaya...

Yeni dönemin en önemli meselesi terörle mücadele. Terör, bize has bir sorun olmasa da, bugün itibariyle terörden en fazla muzdarip olan ülkelerden biri Türkiye. Bunun başlıca nedeni Türkiye'nin teslim alınmaya çalışılması ve bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardan düşürülmek istenmesi.
Türkiye'nin terör saldırılarına herkesten daha fazla muhatap olmasında birbirinden farklı vasatlarda kurulmuş, görünürde farklı motivasyonlarla hareket eden terör örgütlerinin hep birlikte ve bütün güçleriyle saldırmasının da büyük etkisi var.
PKK ilk defa Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin yanı başında bir toprak parçasına hükmediyor. Tarihinde hiç olmadığı kadar dış destek alıyor. Hem silah ve mühimmat desteği alıyor, hem de meşru bir aktör haline getirilmeye çalışılıyor.
DEAŞ sapkın bir ideolojiyi kendisine kalkan yaparak Suriye ve Irak'ta "devlet" kurduğunu iddia ediyor. Söz konusu sapkın ideolojiyi kullanan DEAŞ küresel bir terör ağı kurmuş ve ona hükmeder konumda. Yaşadığı bütün kayıplara rağmen elindeki yabancı savaşçılarla bile Batı dünyası için kâbus kaynağı olmaya devam ediyor.
Ve FETÖ. Türkiye'de örgütlenen, ancak geldiğimiz noktada Türkiye'deki zeminini kaybeden, liderinin kaçtığı ABD'den yönetilmeye devam eden bir terör örgütü. 15 Temmuz'da kanlı yüzünü gösteren, Andrey Karlov suikastı ile yeni yöntemler denemeye devam edeceği görülen FETÖ.
PKK, DEAŞ ve FETÖ hep birlikte, el ele, üst aklın koordinasyonunda Türkiye'ye saldırıyor. 2016 bu kanlı terör örgütlerinin hem açık işbirliklerine, hem de rekabetlerine tanıklık etti. Fakat gün sonunda hedef Türkiye oldu. Ne yazık ki çok ağır kayıplar verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar