Ne yaparsanız yapın cumhurbaşkanlığı sistemi gelecek

TBMM, bugünlerde tarihi bir misyon üstleniyor. Milletin kendisine yüklediği emanete sahip çıkıyor. Anayasa değişikliği paketinde yer alan maddelerin oylaması sürüyor. İlk tur tamamlandıktan sonra 48 saatlik bir ara...

TBMM, bugünlerde tarihi bir misyon üstleniyor. Milletin kendisine yüklediği emanete sahip çıkıyor. Anayasa değişikliği paketinde yer alan maddelerin oylaması sürüyor. İlk tur tamamlandıktan sonra 48 saatlik bir ara verilecek ve ardından ikinci tur oylamalara geçilecek. Önemli olan da ikinci tur esasında. Görünen manzara anayasa değişikliği paketinin AK Partili ve MHP'li milletvekillerinin desteğiyle referandum sayısını kolaylıkla yakalayabileceği. CHP'nin ve HDP'nin bütün uğraşlarına rağmen Türkiye referanduma gidiyor.
Referandum sürecinin kolay geçmeyeceğini artık hepimiz biliyoruz. Şer odakları kirli araçlar kullanarak Türkiye'nin atacağı bu tarihi adıma engel olmaya çalışıyorlar, çalışmaya da devam edecekler. Ellerinde iki aygıt var.
Birincisi terör saldırıları. PKK, DEAŞ, FETÖ ve diğer taşeron terör örgütleri göze girme yarışı içindeler. Aralarında hem rekabet var, hem de apaçık bir işbirliği.
Şer odaklarının elindeki ikinci araç ise finansal ataklar. Her şey artık o kadar göz önünde olup bitiyor ki. Terör saldırıları, kitlesel kalkışmalar, darbe girişimleri ve siyasi cinayetler eşliğinde yürütülen düşük yoğunluklu savaştan sonuç elde edemediklerini gördüler.
Bir süredir de finansal atakları devreye sokuyor, ekonomiyi döviz fiyatlarıyla oynayarak manipüle etmeye kalkıyorlar. Bu konuda da ellerinde başarılı bir model var. Brezilya! İktidardan düşürülmeye çalışılan Dilma Rousseff birçok siyaset dışı müdahaleye maruz kalmıştı. O süreçte en sonuç alıcı unsurlardan biri de finansal ataklar oldu. Brezilya para birimi real dolar karşısında hızla değer kaybına uğratıldı. Yüzde 60 değer kaybeden real, tamamen uydurma gerekçelerle görevden alınan Rousseff'in yerine Amerikancı bir başkan geçtikten sonra yeniden değerleniverdi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.907 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar