AK Parti-CHP koalisyonu

"Cumhurbaşkanı Erdoğan koalisyon istemiyor, erken seçim istiyor” tezviratının daha 7 Haziran gecesi, YSK Başkanı başını yastığı koymadan başladığı gerçeğini görmezden gelelim ve...

"Cumhurbaşkanı Erdoğan koalisyon istemiyor, erken seçim istiyor” tezviratının daha 7 Haziran gecesi, YSK Başkanı başını yastığı koymadan başladığı gerçeğini görmezden gelelim ve bir bakalım; AK Parti koalisyon meselesini ne kadar ciddiye alıyor?

AK Parti 7 Haziran’da seçmenin mesajını aldıktan ve o ilk şoku attıktan sonra sorumlu bir siyasi üslup benimsedi.

AK Parti’ye mesaj vermiş olan seçmene “kararın baş göz üstüne, ben de durup bir bakacağım kendime” dedi. Parti yetkilileri çeşitli düzeylerde dile getirdiler bunu. 

Hemen ardından çeşitli kademelerde hummalı bir “ne oldu, neden oldu, nasıl aşabiliriz” çalışması oldu.

Kaybettiği yüzde 9’u anlamaya çalışırken tercih hakkını bir kez daha AK Parti’den yana kullanan yüzde 41’in iradesine, kendisine verdiği vekalete ve seçmeninin asaletine de sahip çıktı AK Parti.

Bir yandan ise seçimden birinci çıkmanın sorumluğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan alacağı hükümet kurma görevi için kolları sıvadı. Dört ayrı kurul çalıştı.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki hukuk komisyonu partilerin seçim beyannamelerindeki benzerlikleri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki ekonomi komisyonu ise partilerin örtüşen ekonomik vaatlerini tespite çalıştı. 

Siyasi konulardaki çalışmaları ise bizzat Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki heyet yürüttü. CHP ve MHP’nin seçim beyannamesi, tüzük ve programı incelendi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik imzalanmış tüm koalisyon protokollerini okuyarak, hangi koalisyonun ne kadar uzun ve ne kadar az sorunlu çalıştığını mukayese edebilecek bir bilgiye ulaştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar