Yeniden atılım dönemi: Vuslat, hizmet, millet

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilen büyük kongre ile kurucusu ve lideri olduğu AK Parti’ye yeniden genel başkan seçildi. 16 Nisan referandumuylaanayasal hüküm haline gelen...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilen büyük kongre ile kurucusu ve lideri olduğu AK Parti’ye yeniden genel başkan seçildi.

16 Nisan referandumuylaanayasal hüküm haline gelen “partili cumhurbaşkanlığı” sisteminin bir imkânı, bir cüzü daha hayata geçmiş oldu.

“Yeni atılım dönemi”diye adlandırılan, “demokrasi, değişim, reform” şeklinde detaylandırılan yeni dönemde; devletin başı olan Cumhurbaşkanı, milletin teveccüh ettiği partinin başında olarak ülkenin en büyük siyasi örgütlenmesinde biriken sivil enerjiyi ülkenin hayrına değerlendirecek.

15 yıldır olandan farkı ne olacak? Bu kez parti ve lider arasındaki -son iki yıldır- bariyerler kaldırıldığı, kafa karışıklığı sonlandırıldığı için; vesayet odaklarının halk ve iktidar arasına sızmasına yol açan parçalı iktidar düzeni iktidarın gerçek sahibi halk tarafından tasfiye edildiği için eskiye oranla daha doğrudan ve sonuç alıcı olacak.

AK Parti'nin enerjisi

AK Parti, 9 buçuk milyon üyesiyleTürkiye’nin en büyük siyasi partisi. Lakin büyüklüğü sayısal çokluktan değil. AK Parti tabanının farkı, değişime açık olması ve siyasetin bizzat içinde yer alarak inisiyatif kullanması.

Değişim konusunda tabanın AK Parti, AK Parti’nin tabanı üzerinde hatırı sayılır bir emeği var. Erdoğan’ın başarılı liderliğinde karşılıklı bir etkileşimle hem kendileri değişiyor hem Türkiye’yi değiştiriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar