CHP’nin HDP aşkı ve PKK için biçilen rolü

Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup milletvekilleri, HDP’nin tutuklu eş başkanı Selahattin Demirtaş’ı peş peşe ziyaret etmekte. Önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, sonra Tuncay Özkan, son olarak da...

Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup milletvekilleri, HDP’nin tutuklu eş başkanı Selahattin Demirtaş’ı peş peşe ziyaret etmekte. Önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, sonra Tuncay Özkan, son olarak da Eren Erdem.

Ağbaba görüşme hakkında kamuoyuna bir açıklama yapmadı.

Ergenekon’dan tutuklanarak beş yıla yakın hapis yatan, ardından kendisine siyasi kariyer kapıları açılan eski Cumhuriyet gazetesi yazarı Tuncay Özkanbir açıklama yaptı ama.

Hem de ne açıklama!

Terörden tutukluDemirtaş’ı parlatan ismin -bırakın PKK’yı- Kürt deyince yüzünü ekşiten bir çevrenin temsilcisi Kemalist Tuncay Özkan olması ve iltifatın dozajı ziyaretin sebebine yönelik merakı epey büyüttü.

Şöyle dedi Özkan: “Adalet, özgürlük, barış için müthiş düşünceleri var Demirtaş’ın. Türkiye Selahattin Demirtaş’ı can kulağıyla dinlemeli. İlk duruşmadan itibaren söyleyecekleri çok önemli”.

Ulusalcı Kemalist çevreler çok sert tepki verdi bu açıklamaya. (CHP’nin ve CHP elitlerinin ayarlarıyla oynanmış olsa da tabanın doğal bir refleksle alarm durumuna geçmesi sağlıklı bir şeydir. Siyasi mühendislikleri patlatır.)

Ama Özkan da milim geri adım atmadı. Hatta başka bilgiler de aktardı.

Ulusal Kanal’dan aynen alıntılıyorum: CHPİzmir Milletvekili Tuncay Özkan, PKK'nın siyasal uzantısı HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için özgürlük istedi. Fatih Altaylı'nınsorularını yanıtlayan Özkan, Demirtaş'ı savundu. CHP'nin Demirtaş ile aynı cephede yer aldığını, ziyaretin Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde yapıldığını belirtti. PKK'nın en büyük alçaklığı HDP'ye yaptığını savunan Özkan, HDP'nin terörle ilişkisi olmadığını öne sürdü. Demirtaş'ın hendek ve çukurlara karşı çıktığını, PKK'nın silah bırakması ve Türkiye'ye barışın gelmesi için önemli fikirleri olduğunu söyledi. CHP Milletvekili, Demirtaş'ın fikirleri için "geleceğe uzanan el" benzetmesi yaptı”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar