Demokrasiye sahip çıkmalıyız

Bugüne kadar hiçbir seçimde, hiçbir referandumda bugünkü kadar panik yaşanmadı. Bu panik içinde, Sayın Cumhurbaşkanı, Hükümet ve siyasi iktidar, hayır diyeceklere her türlü gözdağı veriyor...

Bugüne kadar hiçbir seçimde, hiçbir referandumda bugünkü kadar panik yaşanmadı. Bu panik içinde, Sayın Cumhurbaşkanı, Hükümet ve siyasi iktidar, hayır diyeceklere her türlü gözdağı veriyor ve suçlamada bulunuyor. Bu aynı zamanda referanduma gitmenin makul ve inandırıcı gerekçelerinin olmadığını gösteriyor. Makul gerekçeler olsaydı, siyasi iktidar bu gerekçeleri anlatmayı tercih eder ve farklı düşünenleri suçlamazdı.

MHP'nin handikabı daha da büyüktür... MHP ''Evet'' kodlarını açıklarken gerekçelerin başında ''Cumhurbaşkanı halk iradesi ile seçilmiş olduğu gerekçesiyle Anayasadaki yetkilerini zorlamaya başlamış, devletin tepesinde hukuksuzluk iddiaları ortaya çıkmış ve sistem krize girmiştir'' diyor.

Halk da bu gerekçeye karşılık, ''Biz Cumhurbaşkanını mevcut Anayasaya uygun seçtik. Cumhurbaşkanı Anayasaya neden uymuyor. Her seçtiğimiz Cumhurbaşkanı için ayrı bir anayasa mı yapacağız?'' diye soruyor.

Ayrıca MHP'nin evet kodlarında, "birlik ve bütünlük bozulmuyor'' diyor ve fakat insan hakları ve demokratik özgürlükler, genel olarak demokrasi korunuyor, diyemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar