Demokrasi kazanır

Bu referandum süreci bugüne kadar geçirdiklerimizden açık bir şekilde negatif yönde ayrışmaya başladı. Referandum ve seçimlerde, halkın tercihlerinin doğru yansıması için sürecin ve oy verme...

Bu referandum süreci bugüne kadar geçirdiklerimizden açık bir şekilde negatif yönde ayrışmaya başladı. Referandum ve seçimlerde, halkın tercihlerinin doğru yansıması için sürecin ve oy verme işlemlerinin demokratik olması gerekmektedir.  

Oysa ki  Sayın Cumhurbaşkanının 'Hayır' diyenleri 15 Temmuz'un yanında  göstermesi, Başbakanın da 'Hayır' diyenleri PKK ile bir tutması ve daha da kötüsü halkın tercihlerinin vatanseverlik tartışmasına taşınması, ağır bir baskıyı ve referandum sürecinin demokratik kurallara göre işemediğini gösterir. Aslında bu tür baskılar, başkanlık sisteminin şimdiden otokrasi algısı yaratmasına neden oluyor. Bu şekilde ön yargılar oluşturduğu için siyasi iktidar sistem değişikliğinin gerekçelerini açıklamakta zorlanacak ve  ikna edici olmayacaktır. Ayrıca, bir siyasi parti yaptığının doğruluğuna yüzde yüz inanırsa ve tezine güvenirse, baskı yaratmasına gerek kalmaz, tezini savunur. Dahası anti demokratik olmanın ötesinde dolaylı veya dolaysız baskı yaratmak bir panik ve bir telaş imajı doğurur.

Sayın Bahçeli de evetin gerekçelerini açıklarken, 1923 ruhu devam etsin diyor  ve arkasından kendisinden farklı düşünenleri süfliler (aşağılık-bayağı) ve ahlaksızlar olarak niteliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 616 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar