Esad rejimi artık 'dost unsur' mu

64 şehit... Dört aya varan bir savaş...Kuzey Irak’taki sıcak takipleri saymazsak, Türkiye’nin Kıbrıs çıkarmasından sonraki ilk sınır ötesi harekâtı...* * * Ve doğru bir adım... Türk halkı...

64 şehit... Dört aya varan bir savaş...
Kuzey Irak’taki sıcak takipleri saymazsak, Türkiye’nin Kıbrıs çıkarmasından sonraki ilk sınır ötesi harekâtı...
* * *
Ve doğru bir adım... Türk halkı da arkasında...
Dolayısıyla her Türk vatandaşı El Bab’da ne oluyor bilmek hakkına sahip...
* * *
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, umre yolunda A330 uçağından müjdeyi şu çok net ifadelerle verdi:
“Gözümüz aydın... El Bab operasyonu bitti...”
* * *
Ve...
Aradan 24 saat geçmeden... O, daha A330’dan inmeden, Ankara’da Genelkurmay öyle bir açıklama yapıyor ki... Gelin birlikte okuyalım:
* * *
- “TSK tarafından desteklenen ÖSO’nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 229 meskûn mahal ve 1.910 km’lik alan kontrol altına alınmıştır.”
* * *
- “Şehir batıdan, doğudan ve kuzeyden kuşatılmış, güney kesimi kontrol eden Halep-Menbiç arasındaki anayol dost unsurların kontrolüne geçmiş, Bab-Tadif kavşağında kontrol sağlanmıştır.”
* * *
- “Şehrin mahallelerine ulaşılmış olup El Bab’ın, büyük bir bölümünde kontrol sağlanmış; arama-tarama faaliyetleri kapsamında şehrin tamamen kontrolüne yönelik planlı harekâtın icrasına devam edilmektedir.”
* * *
Allah aşkına sizce Genelkurmay’ın bu açıklamasından “Müjdeler olsun, El Bab tamam” anlamı çıkıyor mu...
* * *
Geliyorum asıl soruya...

Açıklamada, “Halep-Menbiç arasındaki yolun ‘dost unsurların’ denetiminde olduğu” belirtiliyor...
Kimdir bu “dost unsur...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.838 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 278 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.565 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.938 Okunma Haydi Uğur Dündar’ı anladım ama o salonda kalkacak tek bir karşı el yok muydu? 08 Kasım 2023 | 1.049 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar