Ey Müslüman, Allah rızası için kulak ver

TUNUS Müslüman Kardeşler hareketi Nahda'nın lideri Raşid Gannuşi, "Middle East Eye" adlı internet sitesine verdiği demeçte şunları söylüyor: *** - “Bölgedeki tüm İslamcılara daha açık...

TUNUS Müslüman Kardeşler hareketi Nahda'nın lideri Raşid Gannuşi, "Middle East Eye" adlı internet sitesine verdiği demeçte şunları söylüyor:

***

- “Bölgedeki tüm İslamcılara daha açık olmalarını ve diğerleriyle uzlaşı içinde çalışmalarını tavsiye ediyoruz.”

***

- “Çünkü diktatörlüklere karşı ulusal birlik ve ulusal direnç olmadan özgürlüğe ulaşılamaz.”

***

- “Müslümanlarla Müslüman olmayanlar, İslamcılarla laikler arasında hakiki bir uzlaşma olmalı.”

***

- “Diktatörlükler tüm partilerin karşı karşıya gelmesinden beslenir. Bu da herkesin kaybedeceği bir iç savaş ve kaosa yol açar.”

İSLAM’DA NE MUKADDESTİR, YÜZDE KAÇI YORUMA AÇIKTIR

GANNUŞİ aynı konuşmada şunları da söylüyor:

***

- “İslami metinlerin yüzde 90’ı yoruma açıktır. Geçen hafta parti kongresinde sivil bir parti fikrini benimsedik. Böylece İslam’da neyin mukaddes, neyin serbestçe yorumlanabilir olduğunun ayrımını daha iyi yapabileceğiz.”

***

- “Camiler siyasi partilerin kapışma yeri değildir. Camiler İslam toplumunu bölmemeli. Camilerde ufak bir siyasi propagandadan bile kaçınmamız gerekiyor.”

***

- “Dindarlığı kullanarak insanları yanlış yönlendirmemeliyiz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet gazetesinin 100. yıl davetiyesi kimler çağrılmadı? Ertuğrul Özkök yazdı 03 Mayıs 2024 | 2.530 Okunma İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.850 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 291 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.571 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.946 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar