Cumhurbaşkanı'na katil diyecek kadar kendimden geçmedim

YAZIMI çok dikkatle okumaya bile gerek yok. Kime katil dediğimi şu cümleyle açık seçik yazdım: "Bak arkadaş. Bu çocuğun katili sensin. Sensin, ey Ortadoğu denilen insafsız, imansız, acımasız...

YAZIMI çok dikkatle okumaya bile gerek yok. Kime katil dediğimi şu cümleyle açık seçik yazdım:

"Bak arkadaş. Bu çocuğun katili sensin. Sensin, ey Ortadoğu denilen insafsız, imansız, acımasız mahalle..."
Kullandığım cümle budur.

* * *

Yazımda evet eleştirilerim de var. Tarif ederek eleştirdiklerimin kim olduğu da açıktır.
Ülkeyi babasının çiftliği gibi yönetmek isteyen diktatör Esad.
Onunla mücadele ettiğini ileri sürüp elinde silahla onunkinden beter bir rejim kurmaya çalışan Müslüman Kardeşler örgütü.
Müslümanım diye ortaya çıkıp insanların kafalarını kesen IŞİD.
Ve Suriye'nin içindeki bu kavgaya müdahil olan, kavgayı alevlendiren bütün bölge ülkeleri.

* * *

Eleştirdiğim şey, bizim ülkemizin de bu Ortadoğu bataklığına çekilmek istenmesi.
Yazımın hiçbir yerinde Cumhurbaşkanı'nın ne adı geçiyor, ne de unvanı.
Ülkemin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na katil diyecek kadar da kendimden geçmedim. Böyle bir kastım kesinlikle söz konusu olmadı. Ama siyasetlerini eleştirebilecek kadar da sorumlu hissediyorum kendimi.

* * *

Bütün bu yazdıklarıma bakıp da, bundan "Cumhurbaşkanı katildir" sonucu çıkarmak iyi niyetli bir davranış değildir.

* * *

Ben, bu çocuğun katili, yaşadığımız ve içine çekilmek istediğimiz bu Ortadoğu coğrafyasıdır, anlamsız kavgalarıdır diyorum. Önümde melek gibi yatan küçücük bir çocuğun hâlâ soğumamış cesedi var. Evimde kızım, karım ağlıyor. Bütün dünya ayağa kalkmış. Başka ülkeler, başbakanlarını tatili kesip göreve çağırıyor. Benim ülkemde ise ben bu hissiyatımı dile getirdiğim için hakkımda soruşturma açılıyor. Ama şunu herkes bilmeli. Bu çocuğun cenazesi çok ağır. Hiçbirimizin kaldıramayacağı kadar ağır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.836 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 278 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.564 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.937 Okunma Haydi Uğur Dündar’ı anladım ama o salonda kalkacak tek bir karşı el yok muydu? 08 Kasım 2023 | 1.047 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar