Kadın 50’sinde mi hesaplaşır

SOPHIA Loren, bir kadın olarak güzelliği ile ilgili en çarpıcı hesaplaşmasını, Paris'te Louvre Müzesi'nde Mona Lisa tablosunun karşısında yapıyor. Yaşı 50'ye gelmek üzeredir ve şöyle yazıyor:"Elli...

SOPHIA Loren, bir kadın olarak güzelliği ile ilgili en çarpıcı hesaplaşmasını, Paris'te Louvre Müzesi'nde Mona Lisa tablosunun karşısında yapıyor.

Yaşı 50'ye gelmek üzeredir ve şöyle yazıyor:
"Elli yaşıma yaklaşıyordum ve 'Deniz Prensesi' tacı taktığımdan beri bana eşlik eden o güzelliğim artık derin düşüncelere dalmama neden olan bazı soru işaretleri yaratıyordu."
Yani, vücudunda gerilemeyi görmeye başladığını söylüyor.
Kadınların kırklı yaşlarını anlattığım "Kırk7" kitabını yazarken, bu konuyu çok düşünmüştüm. Kırk yedi, kadının en zirve yaşı demiştim.
Ama konuştuğum kadınlar bana hep, 40'lı yaşlardan itibaren artık güzelliği ciddi biçimde sorgulamaya başladıklarını söylediler.
Ben de hep bu telaşın yersiz olduğunu savundum.
Ama Sophia Loren gibi bir kadın bile bu duyguları taşıyorsa, demek ki 45'inden itibaren bu telaşın kadını etkilemeye başladığını kabul etmek gerekir.
Sophia, o hesaplaşmasının sonucunu şöyle anlatıyor:
"Zaten fazla önem verdiğin zaman güzellik bir çıkmaza dönüşebilir."
Aynaya baktığın zaman gördüğün beden, sana eskisi kadar güven verici şeyler söylememeye başlıyorsa, hayatı yaşamanın yeni heyecan verici boyutlarını da düşünmeye başlamak gerekiyor demektir.

* * *

Yine de 50'li yaşlarında harika kadınlar tanıdığımı söyleyeyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.836 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 278 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.564 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.937 Okunma Haydi Uğur Dündar’ı anladım ama o salonda kalkacak tek bir karşı el yok muydu? 08 Kasım 2023 | 1.047 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar