'Sorumsuz' bir cumhurbaşkanına

Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde, padişahlık sistemi kaldırıldı ve Kasımpaşalı bir çocuk bu ülkenin hem Başbakanı hem Cumhurbaşkanı olabildi. - İsmet İnönü'nün çok partili...

Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde, padişahlık sistemi kaldırıldı ve Kasımpaşalı bir çocuk bu ülkenin hem Başbakanı hem Cumhurbaşkanı olabildi.

- İsmet İnönü'nün çok partili hayata geçmesi ve serbest seçimleri yaptırması sayesinde, AKP gibi partiler de yarışa katılabildi ve İslami kökenden gelen biri, bu ülkenin hem Başbakanı hem Cumhurbaşkanı olabildi.

* * *

- 12 Eylül askeri rejiminin hazırladığı ve halkın yüzde 92'sinin onayladığı bir Anayasa ve onun yüzde 10 barajı sayesinde, yüzde 34 oy alan bir parti, Meclis'in üçte ikisini ele geçirebildi ve AKP güçlü bir iktidar kurabildi.
- CHP ve onun genel başkanı Deniz Baykal'ın demokrasiye saygısı ve desteği ile Anayasa'nın ilgili maddesi değiştirildi ve "muhtar seçilme hakkını bile kaybetmiş" bir siyasetçi, bu ülkenin Başbakanı, sonra da Cumhurbaşkanı olabildi.
- 12 Eylül Anayasası'nın Evren'i korumak için hazırlattığı Anayasa'nın "sorumsuzluk zırhı" sayesinde bu ülkenin Cumhurbaşkanı, demokrasinin en temel kavramlarını, Anayasa'yı, seçim kanunlarını, tarafsızlık yeminini hiçe sayarak seçim meydanlarına inebildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.838 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 278 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.564 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.937 Okunma Haydi Uğur Dündar’ı anladım ama o salonda kalkacak tek bir karşı el yok muydu? 08 Kasım 2023 | 1.049 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar