Sana ‘Adam’ diyorlar ya!

Bu millet ne çektiyse alay ettikleri insanların sırtından para kazanan kibir abidelerinden çekti..Örnekleri çok.. Geçmişten günümüze onlarcasını sayabilirim.. Bugünün gereksizi ise Gani Müjde.....

Bu millet ne çektiyse alay ettikleri insanların sırtından para kazanan kibir abidelerinden çekti..
Örnekleri çok.. Geçmişten günümüze onlarcasını sayabilirim.. Bugünün gereksizi ise Gani Müjde.. Beslendikleri toplumu hakir gören, bu zihniyeti artık oyun dışına itme vakti gelmedi mi?..
Normatif elitist cumhuriyetçi anlayışın sanattaki tezahürüdür bu.. Ne diyordu ‘Mini Mini Valimiz’ Fahrettin Kerim Gökay?.. “Halk plajlara akın ettiği için vatandaş denize giremedi”.. Aynen de öyle.. Değerli dostlar.. Bu işin kısır dairesi şöyle.. Bu adam, abartılı ve gerçek dışı ağız ve şive şakaları yazar.. Sonra bunlardan TV skeçleri ya da filmler yapar.. Şakalarını yazarken esinlendiği halka bir de bunları satar.. Buradan kazandığı paralarla da teknesinde organik yaşar.. Organik yaşamak için taklidini yapıp üzerinden para kazandığı benim insanımın yetiştirdiği domatesi-biberi yer.. Günün sonunda ise bu insanları aşağılar ve küçük görür.. Ve bu böyle sürer gider.. Bu adamların asıl kendisi aşağılıktır ama bunu fark edemeyecek kadar da cahildirler.. Bisiklete “pisiklet” diyormuşuz da, arabeske ‘arabeks’ diyormuşuz, onu takmış kafaya.. Ya hu sana ‘adam’ diyorlar ya..

Meşruiyeti sorgulayacakmış!


Deniz Baykal’a göre, meşruiyet tartışması yaşanmaması için sandıktan en az yüzde 70 ‘evet’ oyu çıkması gerekiyormuş.. Bu matematik sadece ‘evet’ için mi geçerli bilmiyorum. Yani ‘hayır’ kampanyası örgütleyen Deniz Baykal, aynı mantıkla sandıktan çıkacak ‘hayır’ın meşruiyeti için de yüzde 70 mi isteyecek, yoksa orada 50+1 kâfi gelecek mi?.. Anlamadığım şu.. Eğer neticenin meşru sayılması için gereken oy yüzde 70 ise neden alt sınır 50+1?.. Değerli dostlar bakmayın bu kaybetmişlerin hezeyanlarına.. Hayatlarının hiç bir döneminde kendilerini tek başına iktidara taşıyacak kadar oy alamayan milletine uzak tipler bunlar.. Çıksın kamuoyunun önüne Sayın Baykal ve açıklasın bu vakte kadar aldığı oyu.. Gerek liderliğini yaptığı gerekse neferi olduğu dönemde partisinin aldığı en yüksek oy kaçmış, bir söylesin de bilelim hele.. Ya hu yüzde 18’lerle yüzde 22’lerle koalisyonlar kurup yönettiniz bu memleketi.. Yüzde 33’le kurduğunuz hükümet, 1974’te Kıbrıs harekatını yaptı.. Kim sorguladı meşruiyetinizi? Bugün yalanların dolanların son günü.. Artık kandıramayacaksınız kimseyi.. BİR MİLLET UYANIYOR!.. Yarın sabahtan itibaren yeni siyasete göre anlayışlarınıza format atmazsanız siyaset müzesinde yeriniz hazır.. Tren kalktı.. Yetişen son vagona atlar.. Yoksa mendil sallarsınız bu milletin arkasından..

Sayın Kılıçdaroğlu için son uyarı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.965 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar