İki seçim arasını hatalı okumak

Başbakan’a bir dönem resmen danışmanlık yapmış bir isim.. Emekli olunca da “Fahri Danışman” olarak görevine devam ettiğini açıklamıştı.  Emekli danışman.. Başbakan’a bu...

Başbakan’a bir dönem resmen danışmanlık yapmış bir isim.. Emekli olunca da “Fahri Danışman” olarak görevine devam ettiğini açıklamıştı. 

Emekli danışman..

Başbakan’a bu kadar yakın bir ismin, Ak Parti’nin eğilimlerinden ve tabanın bakışından habersiz olması ne acı..

7 Haziran seçimleri sonrası ve 1 Kasım sonrasına ilişkin bir analiz yaptı geçenlerde..

Dedi ki; “... 7 Haziran seçimleri sonrası, hiçbir AKP’li koalisyon istemiyordu... Ama koalisyon istememenin maliyeti Türkiye’yi yönetemez hale gelmekti ki bu durumda tabanın hızla erimesinin önüne geçmek de kolay olmayabilirdi. Dolayısıyla gerçekçi ve derinlikli bakabilen herkes CHP ile kısa dönemli bir koalisyonun AKP için iyi olacağını kavramıştı....”

(Bu arada evet, kendi partisinin adını yanlış söylüyor..)

Neyse..

7 Haziran sonrası arka arkaya pek çok kez CHP ile koalisyonun ne kadar da yerinde olacağını yazan bu kişi, şimdi çıkmış,

“.. kimse istemiyordu ama gerçekçi ve derinlikli bakabilen herkes CHP ile kısa dönemli bir koalisyonun AKP için iyi olacağını kavramıştı” diyor..

Ben arz edeyim..

Hiçbir Ak Partili, hiçbir hâl ve şartta özellikle de CHP ile koalisyona sıcak bakmadı..

Bu koalisyon fikri, tamamen Ak Parti dışından partiye ısındırılmış, böyle adamların, entel-dantel analizleriyle de iyi olacağına partililer ikna edilmeye çalışılmıştı..

Amma, o halde bile ben Türkiye’nin dört bir yanındaki Ak Partililerle oturdum konuştum, muhalefete geçmeyi, CHP ile koalisyona tercih ettiklerini gördüm..

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.964 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar