Kalite yok, gol var!

Aboubakar çok hareketli, çok ofsayta düşmüyor. Faydalı bir santrfor tipi. Gomez’den artı özellikleri var. Beşiktaş işi sıkı tuttu Kasımpaşa maçında. Bu maçta oynadığı ciddiyetle...

Aboubakar çok hareketli, çok ofsayta düşmüyor. Faydalı bir santrfor tipi. Gomez’den artı özellikleri var.

Beşiktaş işi sıkı tuttu Kasımpaşa maçında. Bu maçta oynadığı ciddiyetle Başakşehir'le oynasaydı şu anda işini bitirmişti. Demek ki hem teknik adam olarak hem futbolcu olarak hayatta ders alma bitmiyor. Ne demişler: Tecrübe pahalı bir olaydır.
Maç 2-1 oldu yine de bir tedirginlik vardı hem seyircide hem sahada. Ne zaman üç oldu herkes rahatladı. Bundan sonraki iki maçta ne olur? Normale baktığında, Beşiktaş geçer gözüküyor. Ama işte futbolda kazın ayağı öyle değil. Dün bütün futbolcular birbirlerine yardım etti. Kimse sahada şöhret olmak istemedi tek başına. Yalnız şunu söyleyebiliriz; Quaresma'yı son iki yılda ilk defa bu kadar mükemmele yakın gördüm. Talisca'yı da geldiğinden beri ilk defa bu kadar etkisiz. Yalnız Aboubakar ile Talisca ikilisinin attığı gol dünya standartlarının üzerinde. İşte kalite farkı dediğimiz olay bu.
Peki maç 1-1 bitseydi maçın hakemi ne olurdu? Bu çocuklar futbolu bilmiyorlar. Neden bunu söylüyorum, sahada duracakları yeri bilmiyorlar. Şunu kesinlikle söylerim, bunun yorumu yoktur; iyi bir hakem maçın topuyla çarpışmaz. Futbolcuların oyun alanları içine girmez, onların pas ve şut yollarını kesmez. Bu hakem geçtiğimiz yıllarda komiteye müracaat edip, "Ben İstanbul hakemiyim. Onun için de İstanbul'da büyük takımların maçlarını idare edemiyorum. Ben Kırıkkale, Edirne veya Lüleburgaz'a gideyim. İşimi buralara tayin ettireyim. Bana İstanbul'da maç verin" diyen birisi... Cevap olarak da, "Sen hakem ol, İstanbul'da da görev yapsan biz sana İstanbul'da maç veririz" olduydu. Ama işte düşünün maç 1-1 bitse, Süper Lig'in kaderi değişecek. Belki de Beşiktaş değil, Başakşehir şampiyon olacak hakeme çarpan topla. Bakınız beyler; top hakeme çarpmaz. Hakem topa çarpar. Nerede durduğunu bilmezse.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay Beşiktaş’ın başına gelenler! 17 Mart 2024 | 284 Okunma Pozisyonun temas noktası dışarıda 11 Mart 2024 | 529 Okunma İkisi de keyif verdi, kalite kazandı 09 Mart 2024 | 177 Okunma Türkiye’de olduğunu anlamalı 04 Mart 2024 | 719 Okunma F.Bahçe’de kaçak dövüşenler var 03 Mart 2024 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar