Lümpen Merkel ve Bavyera ayılığı

Bremen Mızıkacılarını bilirsiniz: Eşek, horoz, kedi ve köpeğin hem eğlendiren hem de nasihat veren masalı, çocukluğumuzun ilk kitaplarındandır.Öz güven sahibi dört hayvanın “Bremen”i ütopya...

Bremen Mızıkacılarını bilirsiniz: Eşek, horoz, kedi ve köpeğin hem eğlendiren hem de nasihat veren masalı, çocukluğumuzun ilk kitaplarındandır.

Öz güven sahibi dört hayvanın “Bremen”i ütopya şehri olarak görmeleri ilgimi çekmişti.

Bremen'in Almanya'nın kuzeyinde bulunan bir eyalet ve Bremen Mızıkacılarının da bu eyaletin sembolü olduğunu 1930'lardan kalma bir ansiklopediden öğrenmiştim. İmkanlar el verince, Bremen'i görmek kısmet oldu. Bremen'le birlikte Almanya'nın kuzeyindeki sakin şehir Essen'den tutun Güneydoğusundaki Bavyera eyaletine kadar gezip görmek nasip oldu.

Hamburg ve Bavyera eyaletini gördükten sonra, Almanlarla ilgili kanaatlerim aşağı yukarı netleşti. 

Sükunetin sembolü olan Essen'den, Hamburg'a giderken gezegenler arası bir farklılık yaşıyorsunuz.

Essen'deki zarafetin ardından, Hamburg'da bir bayan sürücüden yol isterken, orta parmağı hemen şaha kalktı. Ve sanırım en az 55-60 yaşlarında bir acuze idi. Ben utandım ama direksiyondaki, Führer Merkel'in ikizi Alman, hiç oralı bile olmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 243 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 718 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 246 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar