İş âleminin talepleri ve yeni dönemin tercihleri

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, geçen hafta katıldığı TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı ardından önümüzdeki hafta da TOBB Genel Kurulu’na katılacak. Bu katılımlar, yeni dönemde...

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, geçen hafta katıldığı TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı ardından önümüzdeki hafta da TOBB Genel Kurulu’na katılacak. Bu katılımlar, yeni dönemde ekonominin ana başlıklardan biri olacağını kanıtı gibi.

İş alemi dünkü kongreden sonra, kabine değişikliği ve yeni ekonomi yönetimini  merakla bekliyor. Kim gelirse gelsin; yeni dönemde tek patron var ve talepler bu makama iletiliyor. TÜSİAD geçen hafta Türkiye ve ekonomi için temel taleplerini Erdoğan’a iletti. Gerçi AB talebi gibi temel taleplerden birinde neredeyse tam tersi yanıtlar aldı ama yine de somut adımları bekleyecek. Bu hafta TOBB Genel Kurulu’nda da Erdoğan’a talepler iletilecek.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan’ın konuşması, küresel ve ülke gelişmeleri analiz eden, Türkiye’nin ekonomi dahil her alanda  temel önceliklerini belirleyen manifesto niteliğinde bir konuşmaydı.

Küreselleşmenin tıkanması, yarattığı sıkıntıların popülist  politikacıların seçimine neden olması, bunun çatışmaları artırması üzerinde duran Özilhan, son dönemde büyümenin başlamasıyla bu konuda umutlanıldığını söyledi. Dijital devrimin, yarattığı muazzam fırsatların yanı sıra yeni riskler doğurduğunu, bu risklerin başında istihdamın geldiğini kaydeden Özilhan, düşük ve orta beceri düzeylerine sahip çalışanların hem iş bulmakta hem de iş bulsalar bile tatminkar gelirler elde etmekte çoktan zorlanmaya başladıklarını, bu sürecin iyi yönetilemediği takdirde çok ciddi toplumsal sorunlara gebe olduğunu belirtti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TUSAF un ihracatının artması için rejim değişikliği istiyor 29 Nisan 2019 | 204 Okunma Faiz indirim beklentisi yine ötelendi 23 Nisan 2019 | 161 Okunma Huawei, 5G dahil ayrımcı olmayan politikalar istiyor 22 Nisan 2019 | 98 Okunma Beklentileri olumluya çevirmek 15 Nisan 2019 | 1.272 Okunma Tedbirler finans ağırlıklı 11 Nisan 2019 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar