Kuyudan adam çıkarmak

Aydın Doğan Bey bütün bu olup bitenlerden sonra gene de "günün birinde Tayyip Erdoğan'ı devirme" hayalleri mi kuruyor? Yoksa olmayacak duaya amin demekten vazgeçti de, "olabilecek dualarla" mı idare etmeye çalışıyor?Bu...

Aydın Doğan Bey bütün bu olup bitenlerden sonra gene de "günün birinde Tayyip Erdoğan'ı devirme" hayalleri mi kuruyor? Yoksa olmayacak duaya amin demekten vazgeçti de, "olabilecek dualarla" mı idare etmeye çalışıyor?
Bu dualardan biri, Doğan'ın tetikçilerinin elbirliğiye "hapisten adam çıkarma" telaşına kapılmaları...
Ama etkili olamıyorlar. Çok zırladılar, tutturamıyorlar. "Anladık, bırakmayacaksınız, bari kitap verin de okusunlar" diye bunu kendileri de itiraf ettiler.
Kitap yetmez. Ziyarete gitsinler, iç çamaşırı, sigara, yaş meyve falan götürsünler. İhmal etmesinler.
Ve de müsterih olsunlar: Tutuklulara, "Fetullah kazansaydı bize yapacakları muamele" yapılmıyor.
Huyundan vazgeçmeyen huylular da var tabii. Bakın Aydın Doğan'ın has adamlarından biri ne yazdı:
"Bir suç kanıtı olmadan gazeteci ve yazarları yazdıkları ve söylediklerine dayanarak tutuklamak ve yargılamayı uzatmak da doğru değil." Böyle bir durumda suç kanıtı nedir?
Eline silah almak mı, "Yurtta Sulh Cihanda Bilmemne" konseyine kayıt yaptırmak mı?
Darbeyi göz göre göre desteklemek, darbe gerekliliğine dair uzun süre ısrarla yayın yapmak suç kanıtı sayılmıyor mu? "Destek" ne zamandan beri suç olmaktan çıktı?
Ben onların yazdıklarını ve söylediklerini yazıp söylesem acaba tutuklanmaz mıyım? Televizyon programlarına katılıp bangır bangır bağırsam? Hadi 1 dolarlık banknotu geçelim, evimde toplantılar düzenlesem mesela?
İçleri rahat olsun: Darbeden birkaç gün önce bana hitaben "bu düzen yıkılır, sen de altında kalırsın" yazmış olan herif serbest. (Acaba ne demek istemişti, neyi nereden biliyordu?)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.481 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.251 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.198 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.821 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar