Devirmekten vaz mı geçiyorlar?

Durduk yerde The Guardian gazetesinde bir yorum... Dış politika yazarı Simon Tisdall demiş ki, "Avrupa'nın Erdoğan'a ihtiyacı var!"Hayırdır, enişte bizi neden öptü?Bayram değil ama seyran, Rusya ile ciddi bir...

Durduk yerde The Guardian gazetesinde bir yorum... Dış politika yazarı Simon Tisdall demiş ki, "Avrupa'nın Erdoğan'a ihtiyacı var!"
Hayırdır, enişte bizi neden öptü?
Bayram değil ama seyran, Rusya ile ciddi bir sürtüşmeye girdik, ondan mı?
The Guardian diyor ki, "AB liderleri durumun tersine döndüğünün farkında.
Sığınmacı akını, artan DAEŞ terörü ve Rusya'nın Suriye'ye kontrolsuz müdahalesiyle Avrupa'nın daha önce hiç olmadığı kadar Erdoğan'a ihtiyacı var."
Ne o, Erdoğan'la başedemeyince onu devirmeye çalışmaktan vaz mı geçiyorlar?
Almanya da tavır değiştirirse, Aydın Doğan'ı zor günler bekler!
Hele Amerika da Fethullah'ı iade ederse kabak çekirdeklerinizi hazırlayınız.
The Guardian "sol eğilimli" olarak bilinir. Öte yandan, İngiliz tutuculuğunun kalesi The Times'da da başka bir yazı: "Türkiye ile Avrupa arasında işbirliği şart, Türkiye Batı için yeniden ihtiyaç duyulan bir dost oluyor"...
Elbette bu, bizzat kendisi Avrupa Birliği'nden ayrılmak için fırsat kollayan Büyük Britanya'nın bizim oraya alınmamızı istediği anlamına gelmez.
Lakin, Rusya'ya karşı "sıkılanmış" bir NATO beraberliği de gündemdedir.
Erdoğan bu kartları çok ustalıklı oynuyor, "Rus uçaklarını düşürürüm haaa" tehdidiyle Batı'yı hizaya getirmeye çalışıyor.
Galiba getiriyor da.
Hizaya getirmekten kasıt, hem "mülteci" sorununda işbirliği çağrısı, hem de onları cumhurbaşkanını devirmeye çalışmaktan vazgeçirmektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.484 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.254 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.200 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.825 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar