Başkanlık sisteminin kıymetini gene mi anlamadınız?

Bu nasıl bir sistemdir ki yüzde 41 oy alarak seçimden birinci çıkan parti, mecliste tek başına hükümet kuracak koltuk sayısını elde edemez? Oysa daha önceki seçimlerden birinde daha az oy alarak tek başına...

Bu nasıl bir sistemdir ki yüzde 41 oy alarak seçimden birinci çıkan parti, mecliste tek başına hükümet kuracak koltuk sayısını elde edemez? 
Oysa daha önceki seçimlerden birinde daha az oy alarak tek başına iktidara gelmiştir... 
Bu nasıl bir çelişkidir? Bu nasıl bir sistemdir ki yüzde 16 oy alan partiyle yüzde 13 oy alan parti mecliste aynı sayıda koltuğa sahip olurlar? Bu nasıl bir sistemdir ki "resmi" sonuçları seçimden ancak on beş gün sonra açıklanabilir? 
Bu nasıl bir sistemdir ki yeni meclis başkanı seçimden üç hafta sonra ancak seçilebilir? 
Bu nasıl bir sistemdir ki meclisin "başkanlık divanı" seçimden bir ay sonra bile bir türlü oluşturulamaz? 
Ve de bu nasıl bir sistemdir ki yeni bir hükümet kurma çalışmalarına seçimden bir ay sonra bile bir türlü geçilemez? 
"Cumhurbaşkanı geciktiriyor, çünkü koalisyon istemiyor, tekrar seçim düşünüyor" denildi... 
O zaman bu nasıl bir sistemdir ki cumhurbaşkanına hükümet kurulmasını istediği gibi geciktirebilme olanağı tanır? 
Bu soruları seçimin ardından, hemen ikinci gün sormuştum, şimdi Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da tekrarladı, sağolsun. 
(Bu nasıl bir sistemdir ki seçimi kaybetmiş olan hükümet seçimden bir ay sonra sapasağlam ayaktadır? O kadar ayaktadır ki, meclis başkanlığı görevine yükselen bir bakanının yerine şıp diye eski bir mebusunu atayabilmektedir.) 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.489 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.254 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.204 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.828 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar