Bir hafta da buradan koy

Hangi Amerikalı bu "ota bota kriz adını takma" modasını çıkardıysa, şimdi nur topu gibi bir krizimiz daha olmuş! Öyle diyorlar, kriz kelimesini müşteri gıdıklamak için kullananlar. Bu...

Hangi Amerikalı bu "ota bota kriz adını takma" modasını çıkardıysa, şimdi nur topu gibi bir krizimiz daha olmuş! 
Öyle diyorlar, kriz kelimesini müşteri gıdıklamak için kullananlar. 
Bu kriz, "başkanlık divanı" kriziymiş. 
Neden krizmiş? Çünkü daha kaç kişi olacağı bile belli değilmiş. Bu kriz de daha yeni başkanın ilk gününde çıkmış. (Bazı hamşolar akılları sıra "yaa, gördünüz mü, Deniz Baykal olsaydı böyle olmazdı" demeye çalışıyorlar!) 
Başkanlık divanında, AKP 19, CHP ve HDP 18, MHP de 17 kişi görmek istiyormuş. 
1 başkan (o tamam), 4 başkanvekili, 3 idare amiri, 7 de katip... Birkaç da ilave... 
Şu durumda şu partiye şu kadar düşecekmiş, bu partiye bu kadar... Şu parti şu kadar istiyormuş ama duruma göre bu kadar kişiyi de kabul edebilecekmiş... Çok merak eden emekli vatandaş, kahvede maça kızı oynamaktan sıkıldığı aralarda kendi gazetesinden takip edebilir. (Eskiden gözlüklerini takarlar, satırları da "sabit kalemle" çize çize okurlardı, kalemin ucunu dillerinin ucuyla ıslata ıslata, sonra gazeteyi ikiye katlayıp geniş yakalı ceketlerinin yan cebine sokarlar ve tramvaya binip giderlerdi.) 
Halkın hiç umurunda değildir, başkanlık divanının kaç kişi olacağı. 
Şafak Hanım mı seçilecek Bihlun Hanım mı, bu da CHP seçmeninin bile umurunda değil. (Geçen dönemde örneğin "koca durumundan" Güldal Hanım vardı... Vardı da ne yaptı? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.486 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.254 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.201 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.827 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar