Son numaraları çamura yatmaktır

Bu numarayı her seçimde yaparlar: Oylar çalındı, zarflar değiştirildi, hile karıştırıldı, şaibe var, seçim iptal edilsin!Yüksek Seçim Kurulu da her defasında kendilerine gereken cevabı...

Bu numarayı her seçimde yaparlar: Oylar çalındı, zarflar değiştirildi, hile karıştırıldı, şaibe var, seçim iptal edilsin!
Yüksek Seçim Kurulu da her defasında kendilerine gereken cevabı verir.
Doksanlı yıllarda bunu seçimlerden sonra yapıyorlardı (Zülfü Livaneli'nin İstanbul Belediyesi'ni kaybedince ağlamasını hatırlayalım), yeni "millenium"da taktik değiştirdiler, artık seçimlerden önce "ufak ufak" hazırlıyorlar kendi kamuoylarını... Son zamanların moda deyimiyle "algı operasyonu"...
Yani, halk cahil değilmiş aslında, bunlar herhalde yanılmışlar, halk kime oy vereceğini biliyormuş, zaten veriyormuş da, körolası iktidar oyları değiştiriyormuş. (Bu şerefsizliği bazı CHP yetkilileri 1946 seçimlerinde gerçekten yapmışlardı.) 
Çünkü AKP bitmiş, mahvolmuş, hükümet bile kuramayacakmış, 275 koltuk bile kazanamayacakmış, bu nedenle oyları çalacakmış.
Lafın suyunu da çıkardılar: Kılıçdaroğlu, "elektrikler kesilebilir, bu durumda sandığın üstüne oturun" dedi.
Suçtur. Sandığa bulaşan üç yıla kadar hapis cezasını yer.
Neyse ki bu olmayacak, çünkü Kılıçdaroğlu bir "imsakiyeye" bakmaktan bile aciz. ("İmsak da ne ola ki?" diye sorarsa şaşırmayınız.) 
Güneş, seçim günü saat dokuza çeyrek kala batacak!
Saat beşte sandıklar açılıyor. Neresinden bakarsan bak, oy sayımı dört saat sürmez.
Yani, elektrikler kesilse de hava aydınlık. Seçim saatleri boyunca daha da aydınlık. Sandığın üstüne oturmaya hiç gerek yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.486 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.254 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.201 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.827 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar