Kendi seçmenine bile güvenmeyen bir iktidar!

AKP’nin “Devlet” anlayışının artık “Parti Devleti” demek olduğu, “Devletin” bütün olanaklarının “AKP iktidarı” için kullanıldığı, bu son...

AKP’nin “Devlet” anlayışının artık “Parti Devleti” demek olduğu, “Devletin” bütün olanaklarının “AKP iktidarı” için kullanıldığı, bu son Referandum kampanyasında, iyice ortaya çıktı: 
Seçmene demagojik mesajlar yolladıkları o saptırılmış meşhur “Milli İrade” kavramı bile artık rafa kaldırıldı... 
“Evet”i destekleyen, “Hayır”ı yasaklayan devlet baskısı, seçmen iradesinin üstüne konulan ipotek olarak bütün kurumlarda görünür oldu. 
Dünkü Cumhuriyet’te, İklim Öngel’in haberleştirdiği CHP milletvekili Zeynep Altıok Akatlı’nın raporu, bu konudaki “Parti Devleti” uygulamalarını kimsenin inkâr edemeyeceği bir açıklıkla gözler önüne seriyordu.

***

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti”nin “AKP Devleti” haline getirilmesi biryana, bu Referandum kampanyasında, benim bugün üzerinde durmakistediğim, başka bir gariplik var: 
AKP, Anayasa değişikliği önerileriyle getirdiği Tek Adam Yetkilerini kendi seçmeninden bile saklıyor!

***

1) İşin genel ruhundan başlarsak, şöyle ağızlarını doldura doldura, “Evet, liderimize güveniyoruz ve ona Tek Adam Yetkileri getiriyoruz” bilediyemiyorlar... 
Tam tersine, gerçeği saptırıyorlar ve “Şimdi biz cumhurbaşkanının yetkileriylebaşbakanın yetkilerini tek adamlığa son vermek için birleştiriyoruz. Tekadamlığa son veriyoru.” diyorlar. 
2) Şöyle göğüslerini gere gere, “Biz liderimize güveniyoruz, yargıyı bile onun emrine veriyoruz” diyemiyorlar... 
Tam tersine, gerçeklere aykırı bir biçimde, yargının “bağımsızlığına” ek olarak “tarafsız” da olacağını iddia ediyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Şahsım Devleti’nde adil ve şeffaf seçim 29 Mart 2024 | 97 Okunma Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi 28 Mart 2024 | 112 Okunma Yerel seçimlerde genel seçim taktikleri 26 Mart 2024 | 188 Okunma Çelebi, böyle olur bizde ‘adalet reformu’! 24 Mart 2024 | 125 Okunma Trabzon çirkinliğe alet edilemez 22 Mart 2024 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar