‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na: Hayır

Anayasa Referandumu, Parlamenter Demokrasiyi sona erdiriyor... Bunun yerine, dünyadaki gerçek Demokrasilerde eşi görülmeyen bir “TekAdam Rejimi” getiriyor! *** Referandumla getirilen ve artık iktidar tarafından...

Anayasa Referandumu, Parlamenter Demokrasiyi sona erdiriyor... 
Bunun yerine, dünyadaki gerçek Demokrasilerde eşi görülmeyen bir “TekAdam Rejimi” getiriyor!

***

Referandumla getirilen ve artık iktidar tarafından bile “bütün yetkilerin tek kişide toplandığı” belirtilen bu rejimin niteliği, hiç kuşkusuz bir “Diktatörlüktür”. 
İşte bu nedenle, 16 Nisan’da yapılacak Referandumda “Hayır” denmelidir!

***

Ayrıca, bu Referandumun: 
Olağanüstü Hal koşullarında... 
“Hayır” diyecek olanlara karşı türlü baskının uygulandığı... 
“Evet” için ise bütün devlet olanaklarının seferber edildiği... 
Adaletsiz, eşitliksiz, şeffaf olmayan, anti demokratik bir ortamda yapılmakta oluşu bile... 
“Hayır” denmesi için yeterli nedendir.

***

“Hayır” için bu iki genel neden yetmiyorsa, getirilmek istenen rejimin pek çok demokrasi karşıtı önerisinden sadece bir tanesi bile, biraz demokrasibilinci olan insanları olumsuz oy vermeye yöneltecektir: 
Belli durumlarda, belli süreler için, ülkeyi, seçilmemiş bir Cumhurbaşkanıyardımcısının “Tek Adam” olarak yönetmesi öngörülüyor!

***

Bakın önerilen madde 106 neler getiriyor: 
- Cumhurbaşkanı, seçildikten sonra bir veya daha fazla Cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilir.
- Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması halinde kırk beş gün içinde Cumhurbaşkanı seçimi yapılır. Yenisi seçilene kadar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cumhurbaşkanlığına vekâlet eder ve Cumhurbaşkanına ait yetkileri kullanır. 
- Cumhurbaşkanının hastalık ve yurtdışına çıkma gibi sebeplerle geçici olarak görevinden ayrılması hallerinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cumhurbaşkanına vekâlet eder ve Cumhurbaşkanına ait yetkileri kullanır. 
- Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, Cumhurbaşkanına karşı sorumludur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 55 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 213 Okunma Eğitimin ötesi: Köy Enstitüleri 18 Nisan 2024 | 328 Okunma İç politika aracı olarak savaş 16 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar