AKP ve Erdoğan umudu öldürüyor!

AKP ve Erdoğan iktidarının ülkeye en büyük kötülüğü, halkın demokrasiyeolan güvenini ve gelecek umudunu sarsmak oldu: Bir ülkenin tüm sorunları demokratik rejim içinde ele alınabilir ve...

AKP ve Erdoğan iktidarının ülkeye en büyük kötülüğü, halkın demokrasiyeolan güvenini ve gelecek umudunu sarsmak oldu: 
Bir ülkenin tüm sorunları demokratik rejim içinde ele alınabilir ve çözüme yönelik çalışmalar yapılabilir. 
Böyle bir çaba ise daima gelecek için bir umut yaratır... 
Ama bir iktidar, demokratik rejimin sorun çözme kapasitesini yok ederse, sadece ve sadece “illa da benim dediğim olacak” derse, o ülke çıkmaza saplanır,umudunu yitirir. 
Ne yazık ki Erdoğan’ın ve AKP’nin, 7 Haziran seçimlerinden sonra doruğa çıkan antidemokratik davranışları, halkı böyle bir umutsuzluğa itiyor.

***

Sevgili okurlarım, eğer bir ülkede sade vatandaşlar, bir köşe yazarına mektupyazıp umutsuzluklarını dile getirmeye başlamışlarsa, o ülkede bir demokrasi ve umut sorunu var demektir. 
Aşağıda mektubunu yayımladığım okurumu tanımıyorum; bakın nasıl umutsuz bir ifade kullanıyor: 
“Sizin gibi değerli bir büyüğümüze sormak istediklerim var müsaade ederseniz.Yanıtlarsanız çok sevinirim. 
Hocam, anlayamadığım bir konu var: Neden bu millet olan olayları anlamıyor; ya daanlamak istemiyor mu, çözemiyorum. Bu koca ulus bir anda yıkılıp gidecek mi, ya daçok yakında çıkacak bir iç savaşın habercisi midir bu vurdumduymazlık. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 377 Okunma İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 214 Okunma Eğitimin ötesi: Köy Enstitüleri 18 Nisan 2024 | 329 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar