Araklamak!

Bir liderin ya da bir partinin açıkladığı projelerin etkili olup olmadığı öteki partilerin tep-kilerinden de az çok anlaşılabilir: Kimse bu projeler hakkında konuşmuyorsa, açıklama pek etkili olmuş...

Bir liderin ya da bir partinin açıkladığı projelerin etkili olup olmadığı öteki partilerin tep-kilerinden de az çok anlaşılabilir: 
Kimse bu projeler hakkında konuşmuyorsa, açıklama pek etkili olmuş sayılmaz... 
Rakip partiler projeyi eleştiri yağmuruna tutmuşsa açıklamanın dikkat çektiği söylenebilir... 
En etkili olan projeler ise öteki partilerin “Biz de yapacaktık”, “Bizden almış”, “Bizi taklit ediyor” diye, projeyi eleştirmekten çok, benimseyen tepkiler vermesine yol açan projelerdir. 
CHP’nin “Merkez Türkiye” veya “Mega Kent” projesi, sadece içeriği itibarıyla değil, bu son gruba giren cinsten tepkiler yarattığı için de anlamlı ve etkili bir proje olarak görünmektedir.

***

AKP’nin en etkili ve yetkili ağızları, “Merkez Türkiye-Mega Kent” projesinin kendilerinden alındığını (ve hatta Başbakan Davutoğlu’nun deyişiyle kendi kitabından “araklandığını” yani çalındığını), zaten bu projeyi gerçekleştirmek üzere çalıştıklarını filan söyleyerek, aslında bu projenin anlamlı ve gerçekçi bir proje olduğunu onaylıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 36 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 213 Okunma Eğitimin ötesi: Köy Enstitüleri 18 Nisan 2024 | 328 Okunma İç politika aracı olarak savaş 16 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar