“Hain” sözü hafif kalır

Her 24 Nisan’da olduğu gibi, bu yıl da gözler ABD Başkanı’ndaydı. 1915 Olayları ile ilgili olarak hangi kelimeyi kullanacağı merak ediliyordu. Bazı ABD’li senatörlerin ve Ermeni diasporasının çabaları...

Her 24 Nisan’da olduğu gibi, bu yıl da gözler ABD Başkanı’ndaydı. 1915 Olayları ile ilgili olarak hangi kelimeyi kullanacağı merak ediliyordu. Bazı ABD’li senatörlerin ve Ermeni diasporasının çabaları sonuç vermedi. Trump’ın ağzından “soykırım” kelimesi çıkmadı. Daha önceki başkanların yaptığı gibi “meds yeghern” yani “büyük felaket” ifadesini kullandı.

Ortaya çıkan boşluğu ise, FETÖ’cüler doldurdu. ABD Başkanı’nın, bütün baskılara rağmen söylemediğini, onlar ifade etmekte mahzur görmediler. Hatta, büyük bir zevkle dile getirdiler. Hep birlikte el ele verip, “soykırım” diye saldırdılar.

Yıllarca kucağımızda oturup sakalımızı yolanlar, kinlerini kusmak için önlerine çıkan bu fırsatı da değerlendirdiler.

Yine arkadan hançerlediler.

Yanarım, yanarım da yıllarca temiz ve saf duygularla, kendilerini helak edercesine bunların değirmenlerine su taşıyanlara yanarım!

***

Şu tweetlere bakın…

Tuncay Opçin, “Hâlâ devam eden devlet terörünün başlangıcı, 24 Nisan 1915’tir. Kurbanlarını saygıyla anıyorum” diye yazdı.

Yavuz Baydar, tarihi gerçekleri iyice çarpıtıp, “Can ve mal güvenlikleri sıfırlandı. Çoluk, çocuk, yaşlı Anadolu Ermenileri yok edildiler. Silahsız, korumasız insanlardı bunlar” ifadelerini kullandı.

İhsan Yılmaz da Ermenilerin peşlerine takılıp “soykırımdan” bahsetti.

Ve diğerleri…

Bir klasik yaşandı. Yine meşreplerinin gereğini yerine getirdiler. Bir defa daha tarihi çarpıtarak; ekmeğini yiyip, suyunu içtikleri ülkeye kin kustular.

Dikkat ettiniz mi?.. Sözde İslam adına yola çıktı bunlar. Ancak Batı’nın İslam coğrafyasında gerçekleştirdiği insanlık dışı hiçbir eylemi dile getirmediler. Ne Cezayir’den bahsettiler, ne Çanakkale’yi ağızlarına aldılar. Hocalı’daki Azeri kıyımına burun kıvırdılar, Srebrenitsa’daki Boşnak Katliamı yaşanmamış gibi davrandılar.

Sürekli olarak Batı’yı kutsadılar, hep İsrail’i arkaladılar.

Bu terörist yapının başındaki Fetullah Gülen, 1965’te Kırklareli Vaizi iken, Ermeni Patrik Şinork Kalustyan’a mektup bile gönderdi:

“1915 Yılında Ermenilere yapılan büyük soykırımı lanetle yad etmeden geçemeyeceğim. Öldürülen, katledilenlerin içerisinde ne kadar büyük insanların bulunduğunu derin bir hassasiyetle okuyor, onları saygıyla anıyorum.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar