Kılıçdaroğlu suç işliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBC Türkçe yayınına katıldı; halk oylaması sonrası yapılan sokak gösterilerini “hak” olarak değerlendiren bir tavır içine...

CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluBBC Türkçe yayınına katıldı; halk oylaması sonrası yapılan sokak gösterilerini “hak” olarak değerlendiren bir tavır içine girdi. Aynen şu ifadeyi kullandı:

“Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı bu karar, her kesim tarafından protesto edilmelidir. Protesto etmeye de hakları vardır.”

Oysa, son günlerde yapılan sokak gösterileri kanuna göre suç!

Kılıçdaroğlu ise, ‘hak” kelimesiyle bir suçu meşrulaştırmaya çalışarak açıktan suç işliyor. Son derece karanlık ve tehlikeli bir yola giriyor. Türk Ceza Kanunu’nun 214. Maddesi bakın ne diyor:

“Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.”

Bitmedi, devamı da var. Maddenin son fıkrasında bir de “azmettirme” düzenlemesi yer alıyor. O fiilin cezası çok daha ağır:

“Tahrik konusu suçların işlenmesi halinde, tahrik eden kişi, bu suçlara azmettiren sıfatı ile cezalandırılır.”

Maalesef bu suç, 16 Nisan’dan beri tekrarlanıyor. Belli merkezlerden yönlendirilen kalabalıklar, bu ülkede günlerdir kanunsuz gösteriler yapıyor. Kılıçdaroğlu da “protesto edilmelidir, haktır” diyerek, “azmettirici” konumuna oturuyor.

Dokunulmazlık zırhına bürünüp, suç işliyor.

***

Kılıçdaroğlu’nun iddiası ne?..

Katılmamakla beraber, kısaca özetlersek, YSK’nın kanuna aykırı uygulamada 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 839 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar