HDP yerine CHP, Demirtaş yerine Kılıçdaroğlu

Türkiye, kuralları belli bir halk oylamasına gitti. Sandıktan yüzde 50 artı bir adet “hayır” oyu çıksaydı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu“zafer” ilan...

Türkiye, kuralları belli bir halk oylamasına gitti. Sandıktan yüzde 50 artı bir adet “hayır” oyu çıksaydı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu“zafer” ilan ederdi. Kimsenin de sesi çıkmaz, çıkamazdı. Tersi oldu, üstelik yüzde 50 artı 1,3 milyon seçmen “evet” dedi. CHP hemen çamura yattı.

Bir de bahane buldular. Özü bıraktılar, ayrıntıya daldılar. Neymiş, seçmene verilen bazı oy pusulalarına sandık kurulları mühür basmayı unutmuş. O yüzden seçime “şaibe” düşmüş, referandum iptal edilmeliymiş.

Komedi bu biliyor musunuz? Aynı zamanda milli iradeye de saygısızlık. Üstelik, halkı tahrik etmek denir buna!

Çünkü;

1) O oy pusulaları dışarıdan getirilip sandığı konulmadı.

2) Oy pusulalarında mühür olmamasının sorumlusu, vatandaşlık görevini yapan seçmen değil, sandık kurulu görevlileri. Onların arasında CHP’nin müşahidi de bulunuyor.

3) Henüz sonuçların ortaya çıkmadığı ve oyların kullanıldığı sırada, CHP’nin hukukçuları tarafından kendi sandık görevlilerine konunun çok önemli olmadığına dair gönderilen mesajlar var.

4) Daha önceki seçimlerde de benzer sorunlar yaşanmış. YSK yine aynı kararı almış. O dönemde CHP’nin sesi çıkmamış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar