Başbakan adayım Kılıçdaroğlu

Yazının başlığına bakıp “Nereden çıktı bu?” demeyin. Ayrıca, 16 Nisan’daki halk oylamasına dikkat çekip, sandıktan “evet” çıkacağını ve...

Yazının başlığına bakıp “Nereden çıktı bu?” demeyin. Ayrıca, 16 Nisan’daki halk oylamasına dikkat çekip, sandıktan “evet” çıkacağını ve başbakanlığın kalkacağını söylemeyin. Referandumda “hayır” çıkma ihtimali düşünülse bile Kemal Bey’in arkasında yeterli oy desteği bulunmadığına hiç dikkat çekmeyin.

Ben de biliyorum bunları. Yine de ısrarla ve samimi olarak “Benim Başbakan adayım Kemal Kılıçdaroğlu’dur” diyorum.

Biliyorum kafanız karıştı. O yüzden baştan anlatayım…

Kılıçdaroğlu son günlerde ciddi iddialarda bulunuyor, “yetkililer cevaplandırmalı” diye soru üzerine soru soruyor.

Geçtiğimiz gün NTV’de canlı yayına çıktı. Yine peş peşe sorular sordu:

-Siz düşünebiliyor musunuz? Bir darbe yapılıyor. Her ayağı var, siyasi ayağı yok. Kim Başbakan olacaktı? Kim Başbakanlık Müsteşarı olacaktı? Kim Cumhurbaşkanı postuna oturacaktı?

En son soruya cevap vermek kolay. Cumhurbaşkanlığı postuna büyük ihtimalle Fetullah Gülenoturacaktı. Zaten bu yönde bazı beyanlar var. İran’da vaktiyle Humeyni’nin yaptığı gibi büyük bir törenle Türkiye’ye gelecekti. Darbeciler tarafından Cumhurbaşkanlığı koltuğunaoturtulacaktı.

Yedirmezdi o makamı kimseye!..

Adam yıllardır bir mücadelenin içinde. Başarılı olsaydı, elbette bunun meyvelerini toplamak isteyecekti. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir numaralı koltuğunu kendisine ayırmasından doğal bir şey yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar