Sandıktan “hayır” çıkarsa…

Hiç ihtimal vermiyorum; olmaz, ama bir an için olduğunu kabul edelim. 16 Nisan akşamı sandıklar açıldı, büyük bir sürprizle karşılaşıldı...

Hiç ihtimal vermiyorum; olmaz, ama bir an için olduğunu kabul edelim. 16 Nisan akşamı sandıklar açıldı, büyük bir sürprizle karşılaşıldı ve “hayır” oyları, “evet” oylarını geride bıraktı.

Ne olur, neler yaşanır?

İsterseniz birlikte düşünelim!..

Bazı yazar-çizer takımı değerlendirmeler yapıyorlar; “16 Nisan’da vatan müdafaası yapmayacağız, Sadece anayasa değişikliğini oylayacağız” diyorlar. Halk oylamasını alabildiğine hafife alıyorlar. Evet kararının da hayır tercihinin de Türkiye’nin gidişatına herhangi bir etkisi olmayacağını empoze etmeye çalışıyorlar.

Acaba öyle mi?

Yaşadıklarımız ve eldeki veriler, durumun hiç de olmadığını gösteriyor. Görüyoruz hep birlikte, durum böylesine hafife alınacak gibi değil.

Avrupa ayakta…

El ele verdiler, bugüne kadar hiç görmediğimiz bir biçimde içişlerimize burunlarını soktular. Artık, maske de takmıyorlar. Tarihsel kinlerini dışlarına vuruyorlar. Diplomasiyi bir kenara bıraktılar, hakarete varan ifadeler kullanıyorlar. Bakanlarımıza, diplomatlarımıza engeller koyuyorlar. Gazetelerinde Türkçe manşetler atıyorlar:

“Halk oylamasında hayır deyin.”

Elbette bunu bizi sevdiklerinden değil, içlerinde biriktirdikleri kinlerinden yapıyorlar. Türkiye’nin ayağa kalkmasını istemiyorlar.

16 Nisan’da sandıktan “hayır” çıkarsa, zil takıp oynayacaklar. Ancak, bu kadarla da kalmayacak. Bu defa Türkiye’ye bütün güçleriyle yüklenecekler. “Diktatör kaybetti” naraları altında bu ülkeyi köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar.

Saldıracak, saldıracak, saldıracaklar…

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar