Kıvırma Hürriyet, biliyoruz

Çocuk filan değiliz biz. Hep birlikte aynı mahallede yaşıyoruz. Hem gazeteciliğin ne olduğunu, hem de “Karargah Rahatsız” haberinin perde arkasında neler yaşandığını çok iyi biliyoruz. Siz ne...

Çocuk filan değiliz biz. Hep birlikte aynı mahallede yaşıyoruz. Hem gazeteciliğin ne olduğunu, hem de “Karargah Rahatsız” haberinin perde arkasında neler yaşandığını çok iyi biliyoruz.

Siz ne derseniz deyin…

Sıkışınca hangi açıklamayı yaparsanız yapın…

Zırva tevil götürmez. Ortaya attığınız hiçbir mazeret, atılan başlığı ve yaşanan bu ayıbı örtmez. Hele hele “Üzgünüz, editoryal bir hata yapmışız” türünden sözler, hiçbir şekilde kabul edilemez.

Çünkü…

Biliyoruz ki, bu haber kullanılmadan önce tartışıldı. Üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Hatta alternatif başlıklar bile belirlendi. Başlangıçta iki alternatif başlık vardı:

1) Asker rahatsız.

2) Karargâah rahatsız.

Sonra birinci alternatif elendi. “Karargâh rahatsız” başlığı üzerinde karar kılındı. Üstelik, itiraz eden olmadı, haberi hazırlayan Ankara da bu başlığı onayladı. Habere ilk tepkiler geldiğinde, Hürriyet çalışanları tarafından bizlere verilen bilgiler bunlardı. Yaptıkları işin arkasında duruyorlardı. “Haberimiz doğrudur” tavrını sergiliyorlardı.

Bununla da kalmadı…

Hürriyet, açıklama bile yaptı. Haberi eleştirenlere karşı son derece ağır ifadeler kullanıldı. Neler söylenmedi ki…

Eleştiriler “Çirkin ve maksatlı” olarak değerlendirildi.

Bir “Linç kampanyasından” bahsedildi.

Hızlarını alamayıp, habere tepki gösterenleri “kötü niyetli” olmakla suçladılar. Bizlere mesleğimizi öğretmeye kalkıp, “sadece gazetecilik saikiyle hareket ettiklerini” bile söyleyebildiler.

Yetmedi, “iftirada sınır tanımamak” gibi ifadeler bile kullandılar. Hatta 28 Şubat dönemi ve geçmişte yaptıklarını unutup, “Hürriyet’in demokrasiye olan taahhüdünü sorgulamak kimsenin haddi değildir” dahi diyebildiler.

Belli ki “Sesimizi ne kadar yükseltirsek, o kadar üste çıkarız” diye düşündüler. “Hem suçlu, hem güçlü” değiminin hakkını gayet güzel verdiler.

???

Sonra tepkiler büyüdü. Hem siyasi çevrelerden, hem de toplumun çeşitli kesimlerinden gelen sert eleştiriler birbirini izledi. Cumhuriyet savcıları harekete geçti. Genelkurmay Başkanlığıaçıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir” dedi:

-Bedelini ağır ödeyecekler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar