Pkk’dan toplu intihar girişimi

Farkında mısınız, bilmiyorum. Şu günlerde Suriye’de önemli gelişmeler oluyor. Türk SilahlıKuvvetleri, birkaç gündür Afrin’de PKKmevzilerini vuruyor. Şimdi sakın “Onlar...

Farkında mısınız, bilmiyorum. Şu günlerde Suriye’de önemli gelişmeler oluyor. Türk SilahlıKuvvetleri, birkaç gündür Afrin’de PKKmevzilerini vuruyor. Şimdi sakın “Onlar PKK’lılar değil PYP’liler” demeyin. Ben PKK demeye devam edeceğim; çünkü yok aralarında herhangi bir fark.

Bu ne anlama geliyor, biliyor musunuz? El Bab’daki temizlik bittikten sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Münbiç’e yöneleceğini. Afrin’daki PKK-PYD mevzilerinin vurulması, önümüzdeki günlerde yaşanacakların habercisi.

El Bab’dan sonra biz bunları konuşacağız.

***

Aslında olay yılan hikayesi gibi…

Türkiye, Obama yönetimine çok önceden kararlılığını iletti. İşgalci terörist PKK’lı unsurların Münbiç’teki varlığına izin vermemizin mümkün olmadığı her platformda defalarca tekrarlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya ilan etti.

Başbakan Yıldırım çok net olarak açıkladı.

Son günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da görmeyen gözlere göstermeye, duymayan kulaklara duyurmaya çalışıyor.

Rahmetli Demirel ve Erbakan’ın sürekli tekrarladıkları bir söz vardı. “Tehdidini ikaya muktedir olmaktan” bahsederlerdi. Tehdit ediyorsan, bunu yerine getirecek gücün de olacak anlamına gelirdi.

Türkiye artık eski Türkiye değil. Söylüyor, uyarıyor, dinlenmezse de gereğini yapıyor. Fırat Kalkanı ile bunu gösterdi. Tehdidini ikaya muktedir bir Türkiye var artık.

Amerika da, Rusya da, Avrupa da bunun farkında.

***

Türkiye kararlılığını gösterdi ve gösteriyor…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar