Bakan diyor bunu, bakan!

Mesele bugünün meselesi değil. Yıllarca yanılttılar, kandırmaya çalıştılar, aldattılar bizi. Biz de “Adamlar haklı” dedik. Ortada ciddi bir engel olduğuna inandırdık kendimizi. Hatta buna...

Mesele bugünün meselesi değil. Yıllarca yanılttılar, kandırmaya çalıştılar, aldattılar bizi. Biz de “Adamlar haklı” dedik. Ortada ciddi bir engel olduğuna inandırdık kendimizi. Hatta buna dillendirdik bile:

-Ceza hukukumuzda idam cezası olduğu için Batılı ülkeler suçluları bize iade etmiyor.

Kaldırdık idam cezasını. Peki, ne elde ettik? Koca bir hiç! Dün neyse bugün de o. Aynı terane devam edip gidiyor…

Biz onlara dosya gönderiyoruz. Terörist istiyoruz. Onlar da kıvırıp duruyorlar. Yetmiyor, üzerine bir de bizimle dalga geçer gibi cevaplar veriyorlar.

Hatta bunları koruyup kolluyorlar. Yıllar önce Başbakan Mesut Yılmaz’la Brüksel’e gitmiştik. Orada inanılmaz bir olay yaşadım. Otelin salonunda yemek yerken içeri DHKP-C’li bir kadın militan girdi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın yanına yaklaşıp, “Senin kafana sıkacağız” diye bağırdı. Ardından da Belçikalı polislerin koruması altında dışarı çıkıp, gitti.

Sonrasında ise, o teröristle ilgili herhangi bir işlem de yapılmadı.

***

Geçtiğimiz gün, bu konuda en etkili isim olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile konuştum. Çok önemli değerlendirmeler yaptı…

Lafı hiç evirip çevirmedi, kitabın ortasından konuştu. O da teröristlerin iadesi konusunda yeni bir olay yaşanmadığını söyledi. Önce, Almanya örneğini verdi. Bazı cezası kesinleşmiş mahkûm nakillerinin dışında “Ben, Almanya’nın bize iade ettiği terörist hatırlamıyorum” dedi:

-Türkiye’nin aleyhine çalışan kişiler özel himaye görüyorlar. Can Dündar, Türkiye’de hapis cezası aldı. Almanya Cumhurbaşkanı tarafından Saray’da ağırlandı. Adalet Bakanlığı’na çağrılıp, bir resepsiyonda konuşturuldu.

Bozdağ, ardından sordu:

-Şimdi soruyorum, insanlık adına hangi iyi şeyi yaptı da buna layık görüldü?

Kendi sorusunun cevabını kendisi verdi:

-Yok öyle bir olay. Türk Halkı’na ve Türk Devleti’ne ihanet sayılabilecek bir eylemde bulundu ve ceza aldı. Bu yüzden orada iltifat görüyor.

Bunlar son derece önemli sözler! Ayrıca, söyleyen de herhangi bir isim değil, TürkiyeCumhuriyeti’nin Adalet Bakanı!v

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar