Laiklik karşıtı Kılıçdaroğlu

O lafları ben söyleseydim, topa tutuluyor ve bugün sosyal medyada yerden yere vuruluyordum. Cumhurbaşkanı telaffuz etseydi, Türkiye karışmış, CHP’liler sokaklara...

O lafları ben söyleseydim, topa tutuluyor ve bugün sosyal medyada yerden yere vuruluyordum. Cumhurbaşkanı telaffuz etseydi, Türkiye karışmış, CHP’liler sokaklara dökülmüştü. Başbakan böyle bir ifade kullansaydı, dört bir taraftan “Laiklik elden gidiyor, bunlar şeriatı getirmek istiyor” sloganları yükseliyordu.

Ama Kılıçdaroğlu söyledi…

Başkaları için “büyük suç” ve “kabahat” olan, O’na “hak” oldu. Geçtik bağırıp çağırılmasından, kimse de sesini çıkartmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında anayasa değişikliği teklifi, Başkanlık ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için bakın ne dedi:

“Bu, inanç açısından doğru değil, demokratik açıdan da doğru değil. İslamiyet’te istişare vardır. Burada öyle bir şey yok. Her şeye tek başına karar verecek.”

Program sunucusu araya girecek oldu:

-Ama Bakanlar Kurulu olacak.

Kılıçdaroğlu, lafı ağzına tıkadı:

-Tek başına karar verecek.

Ben olsam, farklı davranır, Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine sorardım:

-İslam’ı referans yaptığınıza göre, siz anayasa değişikliği yapılırken, Şer’i hukukun esas alınarak, adımların ona göre mi atılmasını istiyorsunuz?

Ne derdi acaba? Halen de merak ediyorum!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar