Isırmış, vallahi ısırmış

Anayasa değişikliği görüşmelerinin ilk turu tamamlandı, ikinci tur da başladı. “Belleğimize yerleşen ne var?”derseniz, söyleyeyim: Faili olarak CHP’li Eren Erdem’in gösterildiği TBMM...

Anayasa değişikliği görüşmelerinin ilk turu tamamlandı, ikinci tur da başladı. “Belleğimize yerleşen ne var?”derseniz, söyleyeyim: Faili olarak CHP’li Eren Erdem’in gösterildiği TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleşen ısırma hadisesi.

Açık söyleyeyim, başta inanmadım. Israrlı iddialara rağmen direnip inanmak da istemedim. Görünür gerçekliğe teslim olmakla beraber, kendi kendime hep “olmaz, olamaz” dedim.

Ama artık demiyorum. Çünkü “olamaz” dediğim olmuş. Hem vallahi, hem de billahi AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ayağından ısırılmış. Çünkü, artık elde belgesi var. Ankara Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderilen ve altında adli tıp uzmanları Dr. Sena Baloğlu ve Dr. Barış Akduman imzaları bulunan raporda açık ve net olarak yer alıyor:

Balta’nın ayağındaki yaranın “diş iziyle uyumlu” olduğundan bahsediliyor…

Daha önce Türkiye ile İran’ın çatışması halinde “İran’ın yanında yer alacağını” ilan eden CHP’li Erdem“Ben değilim” diyor. Ancak, olayı bir CHP’linin gerçekleştirdiği net. CHP böylece bir ilke daha imza atmış oldu. Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında gerçekleşen bu “dişleme olayının” failini bünyesinde barındıran parti olarak Dünya Parlamentolar Tarihi’ne adını yazdırdı. Türk Siyasi Tarihi’ne de ilk ve muhtemelen de tek olacak bir “ısırma hadisesi” bıraktı.

İnsanın Kılıçdaroğlu’na “İlahi Kemal Bey” diyesi geliyor:

-Özel bir sınavdan geçirip mi seçiyorsun Parlamento’ya taşıyacağın bu isimleri? Çok mu arıyorsun?

Kendi düşen ağlamaz

Yıllar önceydi, bir televizyon programına katılmıştım. Ben televizyonun Ankara Stüdyosu’ndaydım. ROTA Haber İnternet Sitesi Sahibi ve Genel Yayın Müdürü Ünal Tanık da İstanbul’daydı.

Programın sonunda sunucu Fuat Avni konusunu açtı. Ünal Tanık da Fuat Avni’yi Rota Haber’e “yazar” olarak başlattığını ve böylece nasıl “önemli bir iş yaptığını” ballandıra ballandıra anlattı…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar