Ne yaptın sen Amerika?

Amiyane tabiri ile yanlış üstüne yanlış yapıyor. Dayak üstüne dayak yiyor. Obama ve Amerika denildiğinde ortaya çıkan görüntü bu! Son dönemde karizması alabildiğine çizilmiş...

Amiyane tabiri ile yanlış üstüne yanlış yapıyor. Dayak üstüne dayak yiyor. Obama vAmerika denildiğinde ortaya çıkan görüntü bu! Son dönemde karizması alabildiğine çizilmiş durumda.

Bizim için bir mahzuru yok tabi. Benim yaptığım sadece bir tespit.

Obama yönetiminde Amerika, son derece pısırık ve öngörüsüz davrandı. Gürcistan ve Ukrayna’da, Rusya’nın manevraları karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Sonra bir şeyler yapmaya çalıştı. Ancak, attığı yanlış adımlar yüzünden iş işten geçtiği için Suriye’de bile oyun dışı kaldı. İsterseniz DAEŞ konusundan başlayalım. “Yapma”dedik, “etme” dedik, dinletemedik. Irak’ta Maliki yönetimine verdiği desteklerin aşırı unsurların değirmenine su taşıyacağını söyledik. Bir kulağından girip, diğerinden çıktı.

“IŞİD” dedikleri terör örgütünü kendisi doğurdu. ABD’nin yeni Başkanı Trump ne demişti:

-Obama ve Clinton IŞİD destekçisi.

Yalan değil, eğer bugün bölgenin başına bela olan bir terör örgütü varsa, bu tamamen Amerika’nın uyguladığı politikalar sonucu. Trump’ın sözlerini yabana atmayın. Doğru söylüyor.

Trump’ın söylediği bir başka doğru daha var. Öylesine büyük bir itirafta bulundu ki, şapka düştü, kel göründü. Trump, tabir-i caizse saklıyı-gizliyi düğün evinde söyledi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar